Sport
LOŠE VIJESTI IZ ŠPANJOLSKE

Kad očajna večer postane još gora, Budimir završio u bolnici s tri slomljena rebra
Objavljeno 16. travnja, 2024.
Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir imao je očajnu večer, nakon koje je zabrinut i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić. U najboljoj sezoni karijere doživio je utakmicu iz noćne more. Prvo je na komičan način promašio jedanaesterac, a onda završio u bolnici.

Napadač Osasune i drugi najbolji strijelac La Lige sa 16 golova u sudačkoj nadoknadi utakmice 31. kola protiv Valencije, pri vodstvu suparnika od 1:0, izborio je penal i sam ga izveo. No, jako, jako loše. Budimirov pokušaj panenke završio je samo na pokušaju, jer se Budimir spotaknuo o svoju nogu i umjesto da je uputio udarac, loptu je praktično dodao suparničkom vrataru. Video Budimirova promašaja postao je hit, a televizijski komentatori i ljudi na društvenim mrežama proglasili su ga "najgorim penalom uopće". No u njegovu klubu nema ljutnje, štoviše, Budimira ohrabruju.

- Budimir nam je donio toliko radosti da mu ne možemo ništa prigovoriti. Štoviše, potrebno ga je ohrabriti. Tri puta mi se ispričavao zbog promašenog jedanaesterca, ali ja mu nemam što oprostiti. Dosad nije promašio ni jedan, ovaj put je došlo do blokade, što je neuobičajeno za njega, ali i glava ponekad utječe prilikom izvođenja udarca - kazao je Osasunin trener Jagoba Arrasate.

Da nevolja ne dolazi sama, pokazalo se i u ponedjeljak navečer. Nakon tog tragikomičnog promašaja s bijele točke Budimir je završio pod paskom liječnika, slomio je tri rebra tijekom utakmice, pa je bio zadržan u bolnici.

- Odmah nakon utakmice Ante Budimir odvezen je u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio ozbiljnu traumu u predjelu prsnog koša. Točnije, slomio je tri rebra. Primio je sredstva protiv bolova. Noć je proveo u bolnici, a u utorak će biti podvrgnut dodatnim pretragama - priopćila je Osasuna.

Ta ozljeda zabrinula je Dalića i stožer hrvatske nogometne reprezentacije. Budimir je u studenom prošle godine postao heroj Vatrenih u kvalifikacijama za Euro. Nakon godinu dana bez poziva u reprezentaciju vratio se među "kockaste", što zbog sjajnih igara u Osasuni što zbog ozljeda i otkaza Brune Petkovića i Marka Livaje, te postao Dalićev adut u napadu u dvije posljednje i ključne utakmice za plasman na Euro. Budimir je priliku odlično iskoristio, zabio je jedini gol za pobjedu nad Latvijom u posljednjem kolu i tako odveo Hrvatsku izravno na Euro.

Zasad je nepoznato koliko će hrvatski napadač i najbolji strijelac Osasune izbivati s terena. Do Eura su još dva mjeseca i nadamo se da će biti spreman odazvati se izborniku Daliću u pripremama za Njemačku i za prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom i Portugalom uoči Europskog prvenstva, u lipnju. I. Liović
Možda ste propustili...

TRADICIONALNI ARENA KIDS NA BIKARI

Dresovi za sudionike turnira osnovnoškolaca

VALJDA GORICA OPET NEĆE BACITI OSIJEK UNATRAG

Znam koji su problemi, nije trenutak da govorim o njima

Najčitanije iz rubrike