Sport
TREĆA NL ISTOK

Prvi kod kuće izgubio od posljednjeg, a druga momčad lige inkasirala petardu kod Sloge
Objavljeno 16. travnja, 2024.
Kakav Čepin, Tomislav iz Donjih Andrijevaca ili Slavonija, hit-momčad proljetog dijela prvenstva Treće nogometne lige Istok je - Graničar iz Županje. To što "graničari" rade u nastavku sezone pothvat je vrijedan divljenja.

Županjci su na zimsku stanku otišli kao najgora momčad lige, taborili su na samom dnu i bili izvjestan kandidat za ispadanje. I onda je stiglo proljeće i preporod Graničara, koji je ovoga vikenda imao pobjednički marš kroz Čepin. Trener domaćih "zelenih" Josip Milardovć Cigo nema dobra iskustva iz susreta sa Županjcima, prošloga proljeća, nakon sudara Čepina s "graničarima", velike gužve i naguravanja, ostao je bez dijela prsta, ovaj put nije bilo incidenta, Cigo je teren napustio neokrznut, ali ljut i bez bodova. Lider u posljednje vrijeme ne djeluje previše uvjerljivo, a Županjci su to znali iskoristiti. Gosti su poveli već u šestoj minuti, pogodak iz kaznenog udarca zabio je Josip Lotar. Nekoliko trenutaka prije odlaska na odmor Krešimir Šinko je izjednačio, a u 76. minuti Lotar je ponovno doveo Županjce u vodstvo. Tih 1:2 ostalo je do kraja i tri važna boda otišla su u Županju, a Graničar se nakon 23. kola maknuo sa samog dna tablice. Čepin kao da nudi to prvo mjesto suparnicima, Tomislav iz Donjih Andrijevaca nije ovu etapu mogao do njega, ipak, igrao je protiv Sloge, s kojom ove sezone nema dobra iskustva. Naime, momčad iz Nove Gradiške jedina je ove sezone igralište "Buhač" napustila neporažena, a sada je Andrijevčanima nanijela i najteži prvenstveni poraz. Tko god je gledao utakmicu u Novoj Gradiški, nikada ne bi pogodio koja se tu momčad bori za vrh poretka, a koja za ostanak. Domaćin je bio rastrčan, agresivan, osmišljene igre prema naprijed, samo nešto više od pola sata bilo je dovoljno da domaćin osigura ostanak bodova. jer je u 32. minuti već imao vodstvo od 4:0. Briljirao je Nikola Ciprić, upisao je hat-trick, jednom je poentirao i Filip Bungić te Jakov Medvedović, koji je zabio za konačnih 5:0. Na čelo tablice pucaju i Požežani, oni su ovog kola opravdali staus favorita i pobijedili kod kuće Kutjevo sa 2:0. Ponovno sjajan u redovima Slavonije bio je Matej Martinović, u razmaku od dvije minute dvaput je matirao vratara Kutjeva za ostanak bodova u Požegi. Đakovo Croatia nije digla ruke od vrha poretka, a bijes i frustraciju što joj u posljednje vrijeme nije išlo kako je priželjkivala istresla je na Vuteks Slogi. Vukovarci se nisu dobro proveli u Đakovu, primili su pet komada i bili totalno nemoćni pred naletima Antonija Blažanovića, Dine Vuksana i ostalog đakovačkog društva. Dobar posao je i ovog kola odradio Tomislav iz Cerne, koji je ugostio Valpovku i ostavio je bez ičega. Cerani se nisu riješili briga oko ostanka, čini se da nemaju problema s pritiskom, što je on veći, oni su bolji.

Ivana Liović
 
 
Standings provided by Sofascore
REZULTATI 23. KOLA
Tomislav (Cerna) - Valpovka (Valpovo) 4:1, Slavonija (Požega) - Kutjevo 2:0, Sloga (Nova Gradiška) - Tomislav (Donji Andrijevci) 5:0, Čepin - Graničar (Županja) 1:2, Đakovo Croatia - Vuteks Sloga (Vukovar) 5:1, Svačić (Stari Slatnik) - Borac (Kneževi Vinogradi) 4:0, Oriolik (Oriovac) - Slavija (Pleternica) i Bedem (Ivankovo) - NAŠK (Našice) 1:1

Možda ste propustili...

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

Najčitanije iz rubrike