Sport
MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Dinjarovi “boysi” ponovno na vrhu
Objavljeno 15. travnja, 2024.
Nogometaši Darde samo su jedno kolo rivale gledali s vrha poretka, a nakon 25. dionice Međužupanijske lige Osijek-Vinkovac stvari su se vratile u "normalu". Vardarac je ponovno na vrhu, s jednakim brojem bodova kao Radnički iz Dalja, ali s boljom gol-razlikom. Darđani u odnosu prema vodećem dvojcu imaju minus jedan.

Vardarčanima u posljednje vrijeme nije išlo najbolje, zaredali su s nekoliko slabijih izdanja i poraza, izgubili bodovnu prednost i prvo mjesto u poretku, a onda su ovog kola sve svoje razočaranje iskalili na HAŠK Sokolu. Gosti su znali da dolaze u nezgodnom momentu, ali nisu znali što ih čeka. Dinjarova momčad bila je kompletnija nego u nekim prijašnjim utakmicama i to se odmah vidjelo u igri, Baranjci su bili baš onakvi kakav lider mora biti - žestoki i čvrsti. Vardarac je poveo u 19. minuti pogotkom Marka Kircbauera, zatim je dvaput zabio Stipe Vrdoljak, a onda je svoj povratak u momčad nakon ozljede pogotkom okrunio i Stjepan Šimičić za 4:0. Dvadesetak minuta prije kraja Fran Ivaci zabija za 5:0 Vardarca, uvjerjivu pobjedu, koja je baranjskoj momčadi došla kao “budali šamar” i vratila je na čelo poretka. Susjed Vardarca, Darda, na svojoj je Đoli dočekao Mladost iz Satnice Đakovačke i uzeo samo bod. Vjerovali su Darđani da mogu do sva tri, koja bi ih ostavila na vrhu, tako je nekako utakmica i krenula, domaći su poveli u 19. minuti pogotkom Da Silve. U nastavku je bilo šansi i s jedne i s druge strane, ali nije bilo preciznosti i koncentracije u završnicama akcija, a dobra su bila i oba vratara. U 65. minuti Marko Gazić postiže pogodak za goste, do kraja ni jedna momčad više nije našla put do mreže i završilo je podjelom bodova. S obzirom na viđeno, svakom bod je i najrealniji ishod. “Radnici” iz Dalja do pobjede su stigli u sudačkoj nadoknadi. S 1:0 su svladali Tomislav iz Livane i to pogotkom Dejana Vajić u posljednjim sekundama utakmice. Vinkovački Dilj je pokleknuo u Županji iako je do 87. minute imao tri boda u džepu. Gosti su poveli u 20. minuti pogotkom Marka Martinkovića, držali dugo tih 0:1, činilo se da će sva tri boda u Vinkovce, a onda u finišu veliki preokret domaćih “radnika”. Prvo je Ivan Kegalj u 87. poravnao na 1:1, a dvije minute poslije Filip Nikoljačić pogodio je za 2:1 i važnu pobjedu Radničkog. Borac je na svom terenu u Boboti doživio pravi potop od Šokadije, koja je zabila četiri komada i odnijela sva tri boda u Babinu Gredu. “Šokci” su se smjestili u ugodnu sredinu poretka, a i Borac nema prevelikih briga, kao ni ostatak društva iz donjeg dijela poretka, jer dok je Borinaca i Tomislava iz Livane, koji nižu poraze, ostatak karavane ne treba se previše brinuti. Zanimljivo je bilo na Njivicama u Bošnjacima, gdje je domaći Zrinski dočekao svog donedavnog trenera Zdravka Filipovića i njegov novi klub, Slavoniju iz Soljana. Gledatelji su vidjeli čak osam pogodaka, a domaći se Zrinski pobjedom od 5:3 dokopao važnih bodova. I. Li.

 
Standings provided by Sofascore
Rezultati 25. kola
Vardarac - HAŠK Sokol (Stari Jankovci) 5:0, Borac (Bobota) - Šokadija (Babina Greda) 0:4, Radnički (Županja) - Dilj (Vinkovci) 2:1, Darda - Mladost (Satnica Đakovačka) 1:1, Radnički (Dalj) - Tomislav (Livana) 1:0, Borinci (Jarmina) - Radnički (Mece) 0:3, Višnjevac - Otok 2:1, Sloga (Štitar) - Jedinstvo (Donji Miholjac) 0:2 i Zrinski (Bošnjaci) - Slavonija (Soljani) 5:3

Možda ste propustili...

FINALNA SERIJA KOŠARKAŠA ZA PRVAKA PRVE LIGE IDE DO KRAJA

Brokeri impresivnim nastupom izborili majstoricu

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

Najčitanije iz rubrike