Sport
ISPADANJE SVE REALNIJA OPCIJA

Belišćanima valjda ni sam Mourinho ne bi pomogao
Objavljeno 15. travnja, 2024.
Nogometaši Belišća su u 23. kolu SuperSport Druge lige kod kuće osvojili bod u derbiju začelja protiv Krka (1:1), no taj bodić je premalo za ono o čemu na Gradskom stadionu maštaju - o ostanku u ligi.

Dobra vijest je da su Belišćani zabili prvi gol na svom Gradskom stadionu u 2024. godini, ovim remijem su prekinuli neugodan niz poraza, a loša za “crvene” i njihove navijače je što su ostali prikovani za posljednje mjesto tablice. S velikih “minus sedam” u odnosu prema klubovima neposredno ispred sebe (Jadran Poreč i Krk). Novi trener “crvenih”, već treći ove sezone, Antun Labak, najavljuje “dok god ima šanse, borit ćemo se i da ne vjerujem u ostanak, ne bih ni došao u Belišće”. Odustajanje nije opcija, ali treba biti realan i priznati da je na Gradskom stadionu u ovom trenutku izvjesniji put u Treću NL Istok nego ostanak u SuperSport Drugoj ligi. Nije za to kriv ni trener koji je poveo Belišćane u sezonu, Dino Gavrić, kao ni njegov nasljednik Zoran Ratković i njegovi suradnici, ne može se puno toga predbaciti ni Labaku, jednostavno, Belišće nema momčad za ovu razinu natjecanja. Uprava kluba u ljetnom i zimskom prijelaznom roku nije povlačila prave poteze, a s nekoliko dobrih i iskusnijih igrača teško je othrvati se vrlo dobrom društvu iz drugoligaške konkurencije. Na Gradskom stadionu najbolje bi bilo vidjeti gdje se pogriješilo, što je krenulo po krivu, jer ovo kako momčad Belišća ove sezone izgleda i igra, jednostavno nije dobro. Belišćani na svom kontu imaju samo dvije pobjede, obje u gostima, svojim gledateljima ove sezone nisu priuštili niti jedno slavlje. Ono za čim se posezalo kao spasom bila je promjena trenera, prvenstvo je na klupi počeo Gavrić, potom je došao Ratković, a sad momčad vodi Labak. No nije sve na trenerima. Puno važnija je selekcija momčadi, ako je ona loša, onda tu ni Jose Mourinho ne pomaže. I. Li.

 
Standings provided by Sofascore
Srećom, zaliha je velika
Belišćani ove sezone u SuperSport Drugoj ligi nisu nikoga pobijedili na svom terenu, a u crni domaći niz upala je i Marsonia. U prošloj dionici nogometaši iz Slavonskog Broda kod kuće su izgubili od zagrebačkog Trnja s 4:2. No Marsonia je srećom skupila dovoljan broj bodova, posebice u prvom dijelu prvenstva, pa boravi na sedmom mjestu. Daleko je od zone ispadanja, a vrh o kojem se u jednom trenutku razmišljalo, ipak, je ostao predaleko.

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Polufinale je tu, mogu naši i brže

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

VALJDA GORICA OPET NEĆE BACITI OSIJEK UNATRAG

Znam koji su problemi, nije trenutak da govorim o njima

Najčitanije iz rubrike