Sport
STROGA UEFA-INA PRAVILA

HNS na ljeto ne smije
praviti navijačke zone
u Njemačkoj i Hrvatskoj
Objavljeno 15. travnja, 2024.
Hrvatki nogometni savez neće sudjelovati u organizaciji navijačkih zona tijekom Eura 2024. zbog marketinških uvjeta koje je postavila UEFA. Na prošlotjednoj UEFA-inoj radionici do kraja su razjašnjeni marketinško-komercijalni uvjeti organizacije navijačkih zona za nacionalne saveze, kako u Njemačkoj tako i u njihovim zemljama, nakon čega je HNS donio odluku da neće sudjelovati u organizaciji navijačkih zona.

- Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer smo željeli uz podršku naših poslovnih partnera ponuditi navijačima alternativu službenim UEFA-inim fan-zonama, no uzimajući u obzir UEFA-ine uvjete, koji onemogućuju sudjelovanje naših partnera i sponzora, takav projekt postao nam je neizvediv, pri čemu razumijemo i poštujemo UEFA-in stav, kojim želi zaštititi svoje komercijalne partnere - izjavio je Ante Cicvarić, voditelj marketinga HNS-a.

UEFA tijekom Eura organizira navijački festival ("Fan Festival") u svim gradovima koji će ugostiti utakmice, čiji će dio biti i uobičajene navijačke zone. Te navijačke zone, naravno, bit će i u Berlinu, Hamburgu i Leipzigu, gdje hrvatski nogometaši igraju utakmice u skupini, pa će se navjači s "kockastim" obilježjima moći ondje okupljati. Zbog istih razloga HNS neće sudjelovati u organizaciji navijačkih zona u Njemačkoj, ali ni u hrvatskim gradovima.

- Imali smo najbolju želju ponuditi UEFA-i i gradovima domaćinima dodatno mjesto okupljanja hrvatskih navijača, jer ih u Njemačkoj očekujemo u velikom broju, no komercijalno-marketinški to nije izvedivo, te stoga ne možemo sudjelovati u organizaciji navijačkih zona u Njemačkoj, na žalost, ni u Hrvatskoj. Činjenica je da će UEFA i gradovi domaćini imati vrhunski organizirane navijačke zone, u kojima će se naši navijači moći zabaviti, uživati, gledati utakmice, družiti i pritom osjećati sigurno. Istodobno, vjerujem da će hrvatski gradovi odabrati pouzdane i kvalitetne partnere za organizaciju navijačkih zona kod nas, kao što je to bilo na proteklim natjecanjima, jer će ovaj Euro nesumnjivo izazvati iznimno zanimanje građana diljem Hrvatske - izjavio je Jurica Jurjević, voditelj prevencije, sigurnosti i integriteta HNS-a.

UEFA ima stroga pravila, posebice kad su u pitanju marketing i novac, te njezine članice to moraju poštovati. I. Li./HNS
Jurica Jurjević

HNS

Imali smo najbolju želju ponuditi UEFA-i i gradovima domaćinima dodatno mjesto okupljanja hrvatskih navijača, jer ih u Njemačkoj očekujemo u velikom broju, no komercijalno-marketinški to nije izvedivo te stoga ne možemo sudjelovati u organizaciji navijačkih zona u Njemačkoj, na žalost, ni u Hrvatskoj.

Najčitanije iz rubrike