Sport
HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!
Objavljeno 15. travnja, 2024.
Hrvatska futsalska reprezentacija u utorak od 19 sati u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović protiv Poljske ide po plasman na Svjetsko prvenstvo koje se u rujnu i listopadu ove godine igra u Uzbekistanu. Hrvatska u Zagrebu igra uzvratnu utakmicu dodatnih kvalifikacija protiv Poljske, nakon što je u prvoj utakmici pobijedila Poljake s 3:2. Iako Hrvatska ima prednost od jednog pogotka iz Poljske, u našim redovima se poziva na oprez uz riječi "napravili smo samo mali dio posla, sad slijedi onaj glavni i najteži".

- U prvoj utakmici ostvarili smo jako dobar rezultat. U utorak ćemo učiniti sve kako bi se Hrvatska nakon 24 godine plasirala na Svjetsko prvenstvo u futsalu. Zbog kartona ne možemo računati na Luku Perića, koji će nam sigurno nedostajati. Naknadno je poziv u reprezentaciju dobio Maro Đuraš, koji je već duže dio reprezentacije, nalazi se u dobroj formi i odličan je igrač. Najveća prednost ove momčadi je zajedništvo. Svi igrači su bitni, od prvog do 12. U kvalifikacijskim utakmicama uvijek je netko iskočio. Kada je Perić bio u slabijoj formi, povukao je Sekulić, a u Poljskoj je Mataja pokazao svoju kvalitetu - rekao je izbornik hrvatske futsalske reprezentacije Marinko Mavrović.

Nakon njega riječ je dobio jedan od kapetana reprezentacije, Franco Jelovčić.

- U Poljskoj je bila jako dobra atmosfera, bilo je teško igrati, no večeras očekujem još bolje ozračje. Smatram da ćemo pred našom publikom, uz taj dodatni impuls s tribina, završiti posao i plasirati se na Svjetsko prvenstvo - kazao je Jelovčić, a na to, tragu je i njegov suigrač Dario Marinović.

- Ovo je faza natjecanja u kojoj nema laganih utakmica ni rutinskih pobjeda. Iz Poljske smo donijeli vrhunski rezultat, igra možda nije bila najbolja, ali svakako nas raduje činjenica da smo pokazali karakter. Vratili smo se iz negativnog rezultata i pobijedili unatoč slabijoj igri. Na domaćem terenu ne smijemo ništa prepustiti slučaju. Idemo se plasirati u Uzbekistan - rekao je Marinović.

I. Li.
Možda ste propustili...

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

FINALNA SERIJA KOŠARKAŠA ZA PRVAKA PRVE LIGE IDE DO KRAJA

Brokeri impresivnim nastupom izborili majstoricu

Najčitanije iz rubrike