Sport
KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja
Objavljeno 16. travnja, 2024.
Napokon su na red došle i prve utakmice polufinala doigravanja odbojkaša za prvaka države. Četvrtfinalna serija završena je prije gotovo mjesec dana, Mursa-Osijek ju je zaključila dvokorakom protiv Kitro Varaždina, pobjedom 23. travnja u maloj dvorani Gradski vrt. Nakon toga uslijedila je stanka zbog obveza mlađih hrvatskih selekcija, u koje su bili uključeni i neki mladi odbojkaši s Drave. No sada je ponovo fokus na klupskim obvezama, a pred mursašima je večeras od 19.30 sati prva polufinalna utakmica u dvorani u Kaštel Starom. Tamo ih čeka drugi nositelj (Osječani su završili mjesto iza u osnovnom dijelu Superlige), Ribola Kaštela, koja je posljednju službenu utakmicu odigrala 16. ožujka. Bili su slobodni u četvrtfinalu, a sada će u ovoj seriji pokušati pomrsiti računicu klubu koji ima želju plasirati se u drugo uzastopno finale.

Neće to biti nimalo lagan zadatak, ali u osječkim redovima vjeruju da mogu pronaći pobjedničku formulu, usprkos tome što se u ne baš pravom trenutku (kada je uopće pravi?) događaju neke promjene, koje bi mogle imati utjecaja na izdanja na parketu. Naime, tri dana prije dvoboja u Kaštelima klub je raskinuo suradnju s trenerom Milanom Bratićem, koji je posljednja dva mjeseca bio u ovoj ulozi. Momčad očito nije s njima našla onaj potrebni "klik". Uz to i njegova nemogućnost prisutnosti uz teren tijekom utakmica zbog neriješene papirologije svakako nije slika dostojna kluba koji se bori za domaće trofeje. Ova promjena, druga u sezoni, za razliku od prethodne (odlazak Teperta), ne bi trebala rezultirati i nekom vrstom šok-terapije u svlačionici. Ništa se puno ne mijenja jer će trenersku rolu preuzeti Zvonimir Bogdanović, koji ionako u pravilu to i radi kada se ostane bez glavnog čovjeka na klupi.

- Ove promjene ne bi smjele utjecati na naša izdanja u završnici sezone. Ako i budu, nadam se da će reakcija igrača biti pozitivna. Imali smo dosta vremena za pripremu, saniranje nekih ozljeda, ali nažalost bez nekih ćemo igrača i odraditi ovu, nadamo se i sljedeću seriju. Ozljeda je iz stroja ponovo izbacila standardnog libera Busak-Vidakovića, a s druge se strane oporavio srednji bloker Perillus. Ostali su svi na raspolaganju, motivirani za dvoboje s Kaštelanima - kaže Bogdanović.

Početkom ožujka Mursa-Osijek je u superligaškom obračunu, koji je odlučivao o drugom mjestu, poražen u sklopu 20. kola u četiri seta. Tjedan dana prije toga, krajem veljače, na istom se mjestu slavila pobjeda u polufinalu Kupa Vinko Dobrić. Osječani su tada bili dominantni u sva tri seta, što znači da i večeras imaju pravo na optimizam. Naime, Kaštelanima je slavlje u prvenstvu donijelo prednost domaćeg parketa, što znači da ako žele ponovo do finala, Osječani moraju upisati bar jednu pobjedu na strani.

- Naravno da ćemo odmah tražiti našu prigodu, bilo bi sjajno doći onda u mogućnost finalnu vizu tražiti kod kuće. Imamo iskustvo ovosezonskih pobjeda u Kaštelima, i u onom porazu smo imali dobar uvodni set, nakon kojeg se dogodio neshvatljiv pad. Vjerujem da to sada neće biti slučaj. Serija se igra na dvije pobjede, nije važno gdje ih ostvariš, stoga idemo utakmicu po utakmicu - jasan je trener Zvonimir Bogdanović.

Prva je večeras u Kaštelima, a osječki uzvrat na programu je već u petak. Bilo bi sjajno da ga domaćin dočeka u pobjedničkom raspoloženju.

Nino Benčina
Zvonimir Bogdanović,

trener osječkih odbojkaša

- Naravno da ćemo odmah tražiti našu prigodu, bilo bi sjajno doći onda u mogućnost finalnu vizu tražiti kod kuće. Imamo iskustvo ovosezonskih pobjeda u Kaštelima, a i u onom porazu smo imali dobar uvodni set, nakon kojeg se dogodio neshvatljiv pad.

IMA I PRIJENOS
Odbojkaško doigravanje dobro je pokriveno i kamerama. Sportska televizija prati u direktnom prijenosu velik broj utakmica, a jedna od njih je i ova večerašnja. Stoga ljubitelj odbojke u gradu na Dravi, ali i šire, mogu uživo gledati start zanimljive polufinalne serije. Recimo još da drugi polufinalni par čine Mladost - Centrometal, koji svoj prvi dvoboj igraju u srijedu u Zagrebu.

Najčitanije iz rubrike