Sport
BROKERI VEČERAS U SAMOBORU

Rezultat prvog dvoboja kvalitetan je temelj za potvrdu finalne vize
Objavljeno 16. travnja, 2024.
Prvi korak je napravljen, ali ostao je još jedan koji dijeli košarkaše Vrijednosnica Osijek od plasmana u finale doigravanje za prvaka Prve hrvatske lige. Brokeri vizu žele potvrditi večeras (19 sati) u Samoboru protiv istoimenog domaćina, koji je nedavno kod kuće i uzeo mjeru Brokerima. Bilo je to prije deset dana u borbi za bodove, koji su tada važniji bili domaćinu, jer je pobjedom i osigurao doigravanje. Ali ako je suditi po prvoj utakmici, polufinale bi trebalo biti krajnji domet momčadi za koju igra proslavljeni reprezentativac Krunoslav Simon, a koju s klupe vodi njegov otac Đuro, koji je i sam svjestan tko je favorit večeras, ali i u ovoj seriji.

- Razbio nas je Osijek u prvoj utakmici. Uspjeh je što smo izborili play-off, ali smo ga otvorili bez potrebne energije, igra nam je bila bez glave i repa. Naravno da za to odgovornost snosi trener, ali ne mogu se amnestirati ni igrači. Suparnik nas je nadigrao u svemu, nadskakao nas je, zabio puno poena iz reketa, tako da njegov vanjski šut i nije bio neki važan faktor. Nema nam druge, moramo biti bolji i pokušati se dovući do treće utakmice, što, prema viđenom u prvoj, neće biti lagano - objektivan je trener Samobora, koji se sigurno neće predati bez borbe.

Rezultat 99:69 ne bi smio i neće uspavati ni zavarati Brokere. Ali on pokazuje odnos snaga tih dviju momčadi, koji je u subotu u Gradskom vrtu izražen s možda (pre)velikom razlikom. Treba reći da su u posljednjoj četvrtini oba trenera odmarala glavne snage, a do tog trenutka VROS je imao prednost nešto veću od 20 poena. Ne smije se ipak zaboraviti da se nedavno izgubilo u Samoboru, a taj scenarij pokušat će se večeras izbjeći.

- Nismo bili tada kompletni, raspoloženi za igru, što u prvoj utakmici doigravanja nije bio slučaj. Odradili smo je kvalitetno u oba smjera, na vrijeme smo sve prelomili, čak nije bilo potrebe za maksimalnom potrošnjom stožernih igrača. Naravno, očekujemo danas ipak opasnijeg protivnika, koji igra na svom parketu i koji će nastojati produžiti seriju. U slučaju da odigramo kao prvi dvoboj, mogli bismo sve riješiti u dvije utakmice, što i priželjkujemo ostvariti, uz maksimalan respekt suparnika - smatra trener košarkaša s Drave Domagoj Kujundžić.

Dvokorakom u finale, bio bi to idealan scenarij. Izbjegle bi se moguće neugodnosti, koje u majstoricama nisu rijetka pojava, a dobilo bi se pritom i dovoljno vremena pripremiti se za finale. U drugom polufinalu prvi nositelj je također bio uvjerljiv na svom parketu. Kvarner 2010 lako se obračunao s Goricom (93:70), koja će danas poslijepodne (16 sati) biti u ulozi domaćina. Ako bude prema planu i programu, večeras bi sudionici finala mogli biti poznati. N. Benčina
Prije tri dana Brokeri su odlično izdanje kod kuće začinili i visokom pobjedom (99:69) protiv Samobora

Najčitanije iz rubrike