Sport
FENJERAŠ LAKO PAO U ZRINJEVCU

Karlo Vašarević: Hvala treneru Veraji što trpi sve naše gluposti
Objavljeno 16. travnja, 2024.
U drugom poluvremenu nedjeljnog susreta rukometaša Osijeka i Ribola Kaštela u Zrinjevcu trener gostiju "nalijepio je flaster" na srednjeg vanjskog Osijeka Roku Puriću. Na sredini terena djelovalo je kao da Purić sa svojom "sjenom" Markom Milkovićem ugodno ćaska. To je bila i najbolja slika utakmice Lige za ostanak, u kojoj je Osijek uvjerljivo svladao Ribola Kaštela, momčad koja se već oprostila od Premijer lige. Osječani su slavili 36:25. Uvjerljivo, ozbiljno, premda su doista neki dijelovi utakmice izgledali kao revijalni susret. Dovoljno da najbolji strijelac Osijeka i trenutno najbolji strijelac Paket24 Premijer lige Karlo Vašarević uputi javnu ispriku treneru Frani Veraji.

- Čestitam dečkima na pobjedi i želim zahvaliti treneru Veraji što trpi naše gluposti - poručilo je lijevo krilo Osijeka.

Nakon susreta nije Veraja djelovao ljutito prema svojim igračima. Shvaća i on da se protiv momčadi slabije kvalitete ne može 60 minuta biti na najvišoj razini. Možda je tijekom susreta znao poviknuti, ali to je normalno iz trenerske pozicije. Jer do kraja prvenstva ostala su još tri kola. Gužva je u Ligi za ostanak, odmakla je tek Gorica s dva boda više od čak četiri sastava. U toj skupini su i Osječani, zajedno s Trogirom, Dubravom i Rudarom. Samo bod manje od te četiri momčadi ima Metković-Mehanika, a dva boda manje KTC i Karlovac. Uz Ribolu, koja je već davno otpisana, trenutno je na mjestu s kojeg se "kliže" u niži rang i kutinska Moslavina. Ono što Osječani žele izbjeći jest sedma ili osma pozicija, s kojom bi morali igrati dodatne kvalifikacije za opstanak s jednom od drugoplasiranih momčadi iz dvije skupine Prve hrvatske lige. Upravo zato je jako važna sljedeća utakmica. U nedjelju Osječani gostuju u Križevcima kod KTC-a. Utakmica će biti prenošena na Sportskoj televiziji. Pohvalno je što se na Sportskoj televiziji mogu pogledati i utakmice domaće lige. Paralelno s borbom za opstanak vodi se i borba za najboljeg strijelca. Trenutno je na vodećoj poziciji upravo Karlo Vašarević. S novih nedjeljnih 12 pogodaka trenutno ih je postigao 139, jedan više od Hrvoje Cekovića iz Gorice. Vašarević je vodeći i po prosjeku uspješnosti.

- Meni to nije važno. Puno je važnija ona brojka što piše na tablici uz RK Osijek. Važno je osigurati opstanak, po mogućnosti što prije, da možemo ući ležernije u završnicu sezone - rekao je trenutno najbolji strijelac lige.

Otkrio nam je i kakve su to probleme s loptom imali igrači tijekom susreta. Djelovalo je na prvi pogled kao da je ispuhana, jer nije odskakala. Međutim, svi su je čvrsto stiskali.

- Problem je bio ljepilo. Miješala su se razna ljepila, pa ako ga se više stavilo, lopta je ostajala na podu.

Neka to bude i najveći problem naših rukometnih premijerligaša. K. Lacković
OSIJEK        36 (20)

R. KAŠTELA        25 (15)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Suci: Nikola Knežević i Dalibor Tunuković, oba Vrpolje

OSIJEK: Frajhaut 4+0, Hećimović 4+0, Babić 1, Purić 4, Zrno 1, Čičak 3 (2), Ninaj 5, Glavan, Lukac 1, Čurić 4, Kekez, Vuković 3, Maganić 1, Vašarević 12 (1), Kovačević 1 i Nedić

RIBOLA KAŠTELA: Čavka (7+2), Mornar, Veljača 1, Filipović, Josipović, Petrović, Lučić, Milković 2 (1), Vukman 4 (1), Baričević, Bešker 2, Balić 6, Grigić, Čajić 10 (4) i Vukman

SEDMERCI: Osijek 6-3, Ribola Kaštela 8-6; ISKLJUČENJA: Osijek 6 minuta Vuković 2+2, Maganić 2, Ribola Kaštela 8 minuta Milković 2, Čajić 2+2, Vukman 2

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Polufinale je tu, mogu naši i brže

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike