Sport
OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao
Objavljeno 15. travnja, 2024.
Gostujuće momčadi bile su potpuno nemilosrdne u 30. kolu SuperSport HNL-a. Domaćini su ostali praznih šaka u svih pet utakmica, što je doista raritetan događaj.

Na vrhu se nije promijenilo ništa. Rijeka i Dinamo uspješno su riješili svoja gostovanja u Puli, odnosno Velikoj Goirici, pa se nastavlja mrtva utrka između njih za naslov prvaka. Situacija će biti još jasnija kada Dinamo i Varaždin sutra odrade posljednju zaostalu utakmicu u sezoni. Dinamo je glatko prošao Goricu uz veliku potporu svojih navijača koji su gotovo posve ispunili istočnu tribinu velikogoričkog stadiona. Po jedan pogodak u svakom poluvremenu bio je Modrima dovoljan za pobjedu, a susret će se pamtiti i po velikom promašaju Kulenovića, koji je u drugom poluvremenu promašio prazna vrata s desetak metara. No taj promašaj, možda i cijele sezone, Zagrepčane nije skupo stajao. S istim rezultatom i receptom (po jedan pogodak u svakom poluvremenu, nap. a.) Rijeka je slavila u “debiju Učke” na Aldu Drosini. Trener Riječana Željko Sopić nije baš bio sretan izvedbom svoje momčadi, ali to se ne broji. Pišu se bodovi, a oni su sjeli na konto Rijeke, koja tako ne prepušta čelo tablice, pa bitka između nje i Dinama postaje sve uzbudljivija. Ispod njih vodi se još jedna velika borba, ona za četvrto mjesto koje posljednje vodi u Europu. Vode ju Osijek i Lokomotiva, koji su također bili uspješni na gostovanjima. Osječani su i drugi put ove sezone slavili na Poljudu. Susret je odigran bez gledatelja, a uzdrmani Hajduk dobio je još jedan neugodan udarac, dok će Osijeku ta pobjeda itekako puno značiti u tijesnoj utrci s Lokomtivom. Lokosi su hladno prošli Varaždin. Čistih 2:0 bez stresa, pa i dalje opasno pušu Osječanima za vrat jer zaostaju samo jedan jedini bod. Ono što se već dugo znalo sada je dobilo i službenu potvrdu - Rudeš je opet drugoligaš. Prije ovog kola Zagrepčani su se držali za vrlo tanku slamku teorije vezane uz očuvanje prvoligaškog statusa, ali nju im je uzeo Slaven Belupo pobjedom na ŠC-u Rudeš. Koprivničani su tako prekinuli svoj grozni niz od šest uzastopnih poraza, te Rudeš poslali među drugoligaše. Osim toga s ta tri boda Farmaceuti su pretposljednje mjesto prepustili Istri 1961.

Strijelci su bili u svom uobičajnom raspoloženju. Postignuto je 13 pogodaka, ili 2,6 po utakmici, što su brojke koje se kreću u skladu s ovosezonskim prosjekom. Gledatelja je, pak, bilo nešto manje, što nije čudno s obzirom na prazne tribine Poljuda jer je Hajduk odrađivao prvu od dvije utakmice kazne igranja bez publike. To je pokvarilo prosjek, a na ostalim susretima skupilo se 12.553 gledatelja, ili 2510 po utakmici, a najgledaniji je bio susret Gorice i Dinama, koji je pratio 5791 gledatelj.

Dalibor Keler
 
Standings provided by Sofascore
Rezultati 30. kola
Rudeš - Slaven Belupo 1:3, Varaždin - Lokomotiva 0:2, Gorica - Dinamo 0:2, Hajduk - Osijek 1:2, Istra 1961 - Rijeka 0:2.

13

pogodaka postignuto je u 30. kolu SuperSport HNL-a

Možda ste propustili...

PORAVNANJE FINALNE SERIJE ODBOJKAŠA ZA PRVAKA DRŽAVE

Mursaši napokon dobili Mladost i zakuhali borbu

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

Najčitanije iz rubrike