Osijek
NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice
Objavljeno 15. travnja, 2024.
“Ponukani željom za promicanjem čitanja od najranije dobi i oblikovanjem dječje imaginacije pričama nade, hrabrosti i brige za druge, Evanđeosko teološko veleučilište u Osijeku pripremilo je dva događaja pod zajedničkim nazivom Prozori u maštu. Organizator je događaja knjižnica Evanđeoskog teološkog veleučilišta, koja je jedna od najvećih na ovom dijelu Europe, a ujedno je i prostor umjetnosti (http://www.evtos.hr/hr/o-visokoj-skoli/knjiznica/o-knjiznici;)", najavljuje Matej Sakač, mag. cult., dipl. knjiž., voditelj knjižnice.

Otvorenje Dječje knjižnice održat će se 23. travnja s početkom u 18 sati (Cvjetkova ulica 32), kada će biti predstavljene i dvije slikovnice, Karlo i veliko prikrivanje i Paolino prekoračenje vremena pred ekranom, autorice Betsy Child Howard.

Drugi je događaj istoga tjedna, 25. travnja, također u 18 sati u velikoj knjižnici, pod nazivom C. S. Lewis i uporaba mašte, predavanje dr. Jerryja Roota, profesora emeritusa na koledžu Wheaton (USA) i gostujućeg profesora na tri druge škole. Dr. Root cijenjeni je poznavatelj djela C. S. Lewisa, autora brojnih knjiga za djecu. Ovim će predavanjem dr. Root upoznati publiku s C. S. Lewisom i predstaviti 31 način razmišljanja o ideji mašte, najavljuju iz Evanđeoskog teološkog veleučilišta.

Podsjetimo, Biblioteka Lene i Georgea Hendricksona sadržava više od 70.000 naslova važnih za studij teologije i znanstveni rad iz područja religije. Najsnažnije je zastupljeno područje klasičnih disciplina teoloških studija, s posebnim naglaskom na biblijskim studijama. Biblioteka uz knjige redovito prima i stotinjak akademskih i stručnih časopisa iz Hrvatske i drugih zemalja. Također omogućuje pristup zbirci audio-videograđe, kao i pristup nekoliko elektroničkih baza podataka poput ATLA Serials, Old Testament and New Testament Abstracts, EBSCO i ProQuest Religion. I.R.G.
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike