Crna kronika
SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba
Objavljeno 16. travnja, 2024.
Policija poziva sve sudionike u prometu na cestama da poštuju prometna pravila
Više osoba, među kojima je i 15-godišnjakinja, ozlijeđeno je u prometnim nesrećama koje su se za vikend dogodile na slavonskim prometnicama. U mjestu Gornji Eminovci u Požeško-slavonskoj županiji, u nedjelju oko 22.10, 19-godišnjak je, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor automobilom i sletio u putni kanal te udario u propust oborinskih voda nakon čega je vozilo izletjelo iz putnog kanala i udarilo u metalnu cisternu. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 15-godišnja putnica iz vozila, a 19-godišnji vozač lakše je ozlijeđen.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji dogodilo se pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U subotu oko 8 sati 34-godišnjak iz Dubrovnika upravljao je automobilom dubrovačkih registracija, krećući se Karadžićevom ulicom od Jarmine u smjeru Karadžićeva. Zbog neprilagođene brzine 34-godišnjak je vozilom sletio u odvodni kanal, a potom vozilom udario u ogradu obiteljske kuće. U ovoj nesreći lakše je ozlijeđen putnik u vozilu, također 34-godišnjak iz Dubrovnika. Istoga dana oko 11.20 sati 75-godišnja državljanka Austrije kretala se automobilom autocestom A3 iz smjera Zagreba prema Lipovcu. U jednom trenutku vozilom je prešla u zaustavni trak, zahvatila travnatu površinu te nakon udara u zaštitu ogradu i udara u odvodni kanal došlo do rotacije vozila. U prometnoj nesreći 75-godišnjakinja je teže ozlijeđena.

U Ulici bana Josipa Jelačića u Vukovaru, u subotu oko 19 sati, 34-godišnjakinja iz Vukovara je pri neopreznom skretanju vozilom na kolni ulaz obiteljske kuće udarila u prednji dio osobnog vozila koje je u tom trenutku pretjecalo vozilo koje se kretalo iza vozila 34-godišnjakinje, a kojim je upravljao 22-godišnjak iz Šarengrada. Oba su vozila pritom prešla preko rubnjaka i travnate površine, kao i pješačko-biciklističke staze, a vozilo 22-godišnjaka udarilo je u hidrant te se zaustavilo. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 34-godišnjakinja.

U nedjelju oko 14.40 sati 85-godišnjak iz Vukovara kretao se automobilom iz smjera ulice Priljevo prema Kolodvorskoj ulici u Vukovaru. Dolaskom do raskrižja nije se zaustavio na znak "stop" te je došlo do udara u vozilo kojim je upravljao 33-godišnjak iz Vođinaca. Vozilo 33-godišnjaka odbilo se i udarilo u treće vozilo, kojim je upravljao 39-godišnjak iz Vukovara. Vozilo 39-godišnjaka se od siline udara odbija unatrag te udara u prometni znak. U prometnoj nesreći pet je osoba lakše ozlijeđeno, 33-godišnji i 39-godišnji vozači kao i troje putnika iz vozila.

Također u nedjelju, oko 19.07 sati, 43-godišnjakinja iz Starih Mikanovaca vozila se cestom Vinkovci - Ivankovo. Pri pretjecanju biciklista koji se kretao ispred nje u istom smjeru, zbog nedovoljnog razmaka, došlo je do udara u biciklista, 67-godišnjaka iz Ivankova, koji je pritom lakše ozlijeđen.

Sandra Lacić
OZLIJEĐEN BICIKLIST
U Brodsko-posavskoj županiji, na cesti kod Slobodnice, u nedjelju oko ponoći dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen biciklist. Očevidom je utvrđeno da je 37-godišnjak automobilom, zbog neprilagođene brzine, prednjim desnim dijelom vozila udario u stražnji dio bicikla kojim je ispred njega upravljao 54-godišnjak. Biciklist nije bio označen reflektirajućim prslukom, niti je imao uključeno bijelo svjetlo na prednjoj strani bicikla kao ni crveno na stražnjoj strani bicikla. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 54-godišnjak kojemu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Alkotestom je u organizmu biciklista očitana koncentracija alkohola u iznosu od 0,77 promila.

Možda ste propustili...

NAKON ISTRAGE ŽUPANIJSKOG DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA

Optuženi za subvencijsku prijevaru

NA OSJEČKOM PODRUČJU U VOZILU PRONAĐENA MRTVA OSOBA

Neprilagođena brzina i nevezivanje pojasom uzroci pogibije 42-godišnjeg vozača

Najčitanije iz rubrike