Crna kronika
PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti
Objavljeno 16. travnja, 2024.
Fascinantna je činjenica da, iako su kazne u većini slučajeva više od 1000 eura, policija svakodnevno na cestama zatječe pijane vozače. Najviše ih je, uobičajeno, tijekom vikenda, i to u večernjim i noćnim satima. Osim paprene novčane kazne pijane vozače čeka suočavanje s prekršajnim sucem, koji će im odrediti i na koliko će mjeseci ostati bez vozačke dozvole. Odnosi se to na vozače motornih vozila, a vozači bicikala zatečeni s više maligana u krvi samo će se novčano kazniti.

Kako je priopćila Policijska uprava osječko-baranjska, tijekom vikenda na prometnicama su policajci evidentirali 12 vozača koji su bili pod utjecajem alkohola, i to sedam vozača automobila, četiri biciklista i jednog vozača električnog romobila. Najveća koncentracija od 2,86 promila izmjerena je 58-godišnjem biciklistu zaustavljenom u Belišću. U navedenom razdoblju, osim alkohola, evidentirana su još 194 prekršaja, od kojih su 104 prekršaja prekoračenja brzine, 18 nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet nepropisnog korištenja mobitela i drugo.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji policajci su za vikend u prometu zatekli 20 pijanih vozača. Najveća koncentracija od 2,62 promila izmjerena je 63-godišnjem vozaču automobila iz Vukovara koji je zaustavljen u nedjelju oko 1 sat u Vinkovačkoj ulici u svom gradu. Noć je morao provesti na triježnjenju.

U Požeško-slavonskoj županiji policajci su utvrdili 63 prometna prekršaja, od kojih se deset odnosilo na alkohol, 33 na prebrzu vožnju, sedam na nekorištenje sigurnosnog pojasa i drugo. Najveća novčana kazna na ovom području predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu oko 23.45 u blizini mjesta Podgorje, gdje su policajci zaustavili automobil kojim je upravljao 32-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,24 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti činjenje prekršaja, vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B-kategorije u trajanju od šest mjeseci. S.Lacić
Možda ste propustili...

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

Najčitanije iz rubrike