Autoglas
PROBLEM - MILANO

Ne žele da se Alfa proizvodi izvan Italije
Objavljeno 16. travnja, 2024.
Talijanska vlada kritizira Stellantis zbog proizvodnje Alfa Romea u Poljskoj
Stellantis je odlukom o proizvodnji prvog električnog Alfa Romea u inozemstvu prekršio talijanske zakone, ustvrdio je ministar industrije Adolfo Urso. Brend Alfa Romeo, ikona talijanske automobilske industrije, predstavio je prošle srijede novi mali električni sportski terenac Milano. Proizvodit će ga u Poljskoj, u gradu Tychyju. To je prvi model Alfa Romea koji će se u cijelosti proizvoditi izvan Italije.

- Automobil imena Milano ne može se proizvoditi u Poljskoj. Talijanski zakon to zabranjuje - rekao je Urso u Torinu referirajući se na zakon iz 2003. koji zabranjuje neistinito isticanje talijanskog podrijetla proizvoda. "Taj zakon propisuje da ne možete takvim indikacijama dovoditi potrošače u zabludu. Dakle, automobil koji se zove Milano mora se proizvoditi u Italiji. U suprotnom, tvrtka indikacijama obmanjuje, što talijanski zakon ne dopušta", rekao je Urso. Stellantis je odbio komentirati izjave talijanskog ministra.

Izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares izjavio je, prema izvješću Automotive Newsa, da će proizvodnja Milana u Poljskoj, a ne u Italiji sniziti njegovu maloprodajnu cijenu za deset tisuća eura. Jeftinija hibridna verzija stoji nešto manje od 30.000 eura. H
Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce