Kultura
U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada
Objavljeno 16. travnja, 2024.
Na bajkoviti način, predajom ključeva Grada u ruke djece i premijerom glazbeno-scenske čarolije "Ivanin čarobni rođendan", u nedjelju je u Slavonskom Brodu počela manifestacija "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić", posvećena najpoznatijoj hrvatskoj književnici za djecu. Tijekom tjedan dana Slavonski Brod će, zahvaljujući programu manifestacije, biti odredište mnoge djece i odraslih koji će uživati u predstavama, promocijama i raznim radionicama inspiriranim Ivaninim pričama.

Nakon simboličnog uručenja ključeva Grada u ruke djece program otvorenja nastavljen je u Kazališno-koncertnoj dvorani "Ivana Brlić-Mažuranić" uz premijeru predstave "Ivanin čarobni rođendan" redatelja Marija Kovača. Uključeno je 17 vrtića i škola s područja Slavonskog Broda, oko 150 djece, a uz glumce i ostale koji su pomagali do 300 ljudi bilo je uključeno u pripremu programa i predstave.

- Ove godine, s obzirom na 150. obljetnicu Ivanina rođenja, htjeli smo posebno izdanje predstave, odati omaž predstavama iz prethodnih godina. Prema tekstu Kristine Kegljen, rođene Brođanke, napravili smo Ivanin san u kojem oživljavaju likovi iz njenih priča; od "Šegrta Hlapića" do "Priča iz davnine". Vjerujem da će ova predstava mnogima ostati u pamćenju - poručio je Mario Kovač.

Uz niz bajkovitih događaja od radionica, izložbi, promocija knjiga, planinarskog pohoda "Od Ivane do Tadije", kruna ovogodišnjeg "Svijeta bajki" međunarodni je znanstveni skup "Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju". H
Možda ste propustili...

AUKOS PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA “STANISLAV MARIJANOVIĆ”

Ako budete dobri, o vama će pisati monografije, ako ne budete - vi ćete ih pisati

NOVO IZDANJE ŠKOLSKE KNJIGE "QUINCY JONES: 12 NOTA – O ŽIVOTU I KREATIVNOSTI"

Mudre lekcije velikoga Quincyja Jonesa

Najčitanije iz rubrike