Mozaik
UOČI 71. ZAGREBAČKOG FESTIVALA

Mia i Doris predstavile
spot za “Uzalud ti sve”
Objavljeno 16. travnja, 2024.

Dvije vrhunske mlade vokalistice, Mia Dimšić i Doris Kosović, spojile su snage kako bi  za pjesmu "Uzalud ti sve", koja će biti dio ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala. Ta himna ženske snage i neustrašivosti dobila je novo svjetlo u njihovoj vizualnoj izvedbi, time jasno potvrdivši snagu pjesme.

U spotu Mia i Doris uhvaćene su u trenutcima ispunjenima svjetlom, dok trče i zabavljaju se po ulicama Zagreba. Spot odražava ne samo glazbenu sinergiju koju dijele nego i njihovo prijateljstvo izvan pozornice. Snimana u tonskom studiju "White Stone Productions" u Rijeci i tonskom studiju Croatia Recordsa u Zagrebu, sigurno je da pjesma nosi pečat vrhunske glazbene produkcije. Ivan Pešut pobrinuo se za aranžman, a režiju i montažu spota potpisao je Doktor Oga. Ton-majstori Ivan Pešut i Goran Martinac osigurali su vrhunski zvuk, a miksanje i mastering povjereno je Goranu Martincu iz Croatia Records Studija.

 



Mia Dimšić opisuje svoj osjećaj nakon što je Doris pristala na suradnju: "Osjećaj mi je govorio da trebam pokušati, i bila sam baš sretna kad je rekla da joj se pjesma sviđa. Za mene je Dorisin vokalni izražaj u isto vrijeme odrješit i senzualan, što je obojilo pjesmu nekim novim nijansama."

“Nas dvije nikad nismo imale priliku surađivati, ali svaki put kad bismo se srele, jednostavno bismo kliknule kao prijateljice. Jako sam sretna što to možemo prenijeti na pjesmu i biti podrška jedna drugoj", istaknula je Doris Kosović.

“Pjesma za mene govori o samopouzdanju i da se stvarno ne trebaš obazirati na ikoga dok god si na svome putu i imaš viziju kamo ideš i što želiš postići", dodaje Doris Kosović, a Mia Dimšić naglašava: "Inspiracija za pjesmu oni su čudni ljudi koji te prate i proučavaju, a istovremeno zrače negativnošću. Mislim da je svaka mržnja zapravo potisnuta ljubav, što smo pokušali prikazati ironično."

Jedno je sigurno, s obzirom na bogato iskustvo Mije i Doris na velikim pozornicama, nema nikakve sumnje da će njihov nastup s "Uzalud ti sve" na Zagrebačkom festivalu, u petak, 19. travnja, biti vrhunski i pomno isplaniran. T.K.

Možda ste propustili...

U POLUFINALU SHOWA NASTUPAJU POSEBNI GOSTI

Prljavo kazalište u “Zvijezde pjevaju”

VELIKA DVORANSKA TURNEJA

Severina dolazi u Slavonski Brod

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

Najčitanije iz rubrike