Regija
ŽUPAN DEKANIĆ OBIŠAO OŠ IVANA KOZARCA

Uskoro energetska obnova županjske škole vrijedna tri milijuna eura
Objavljeno 15. travnja, 2024.

ŽUPANJA - Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić u pratnji ravnatelja škole Vladimira Jozanovića, gradonačelnika Damira Juzbašića i predsjednika RK Županja Branimira Kosa obišao je OŠ Ivana Kozarca u Županji i sportsku školsku dvoranu koje će uskoro u energetsku obnovu. Riječ je o vrhunskoj tehnologiji na najvišem stupnju razvoja - energetski High tech - koju mnogi nazivaju trenutačnom avangardom.


Projekt je vrijedan 3.043.062,59 eura, kandidirala ga je Vukovarsko-srijemska županija u sklopu poziva na objavu projektnih prijedloga za energetsku obnovu zgrada javnog sektora objavljenog iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dodijelio je bespovratna sredstava u iznosu od 2.072.988,98 eura, a ostatak će osigurati Vukovarsko-srijemska županija, koja je i osnivač škole.

Radit će se nova kotlovnica (dizalice topline i plin umjesto mazuta),  ⁠ obnova vanjske ovojnice zgrade uz izolaciju od kamene vune debljine 15 centimetara, zamjena stolarije na cijeloj školi i nova tehnička rješenja. Školska sportska dvorana dobit će  ⁠novi izolirani krov,  ⁠klimatizaciju i ventilaciju i novu rasvjetu,  ⁠potpuno novi sportski pod (uz parket i amortizirajuću podlogu), a čitavom dužinom škole i dvorane bit će ugrađena fotonaponska elektrana za proizvodnju električne energije. Predviđena je i ⁠punionica električnih vozila,  ⁠priprema tople vode, bit će omogućeno daljinsko upravljanje, vođenje i nadzor sustava grijanja i hlađenja i drugi radovi.
Župan Dekanić istaknuo je veliku važnost ovoga projekta i njegovo značenje za školu u Županji, za njene nastavnike i učenike. Ovo će, dodaje, biti najveće ulaganje u obnovu školskih zgrada u Županji u posljednjih 15-ak godina.

Veliki projekt koji podrazumijeva sveobuhvatnu obnovu, istaknuo je ravnatelj Vladimir Jozanović, omogućit će osjetnu uštedu energije i znatno bolje i kvalitetnije uvjete rada i za učenike i nastavnike, na korist i zadovoljstvo cijele lokalne zajednice.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

Najčitanije iz rubrike