Regija
URUČENI UGOVORI

Potpora udrugama iz socijale, zdravstvene skrbi, braniteljskim i turističkim udrugama
Objavljeno 15. travnja, 2024.

U predvorju vinkovačke Gradske knjižnice i čitaonice, gradonačelnik Vinkovaca, Ivan Bosančić uručio je ugovore o financijskoj potpori udrugama iz područja socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata za tekuću, 2024. godinu. Za ovu je namjenu iz Gradskog proračuna osigurano 115 tisuća eura.

Podjelom 45 ugovora za provedbu 45 projekata i programa koji se odnose na područje socijalne i zdravstvene skrbi, potporu hrvatskim braniteljima, rad s mladima i humanitarni rad, osiguran je nastavak rada udruga na dobrobit cjelokupne zajednice, pojasnio je Bosančić.

-Veliko hvala članovima udruga, volonterima i svima koji svojim radom u udrugama daju veliki doprinos poticanju zajedništva, realizaciji sjajnih ideja važnih za društveni život i zdravlje naših sugrađana. Hvala vam što je naš grad zbog vas prekrasno mjesto za život – rekao je prilikom podjele ugovora gradonačelnik Bosančić.

Sličan događaj, ali ne u Knjižnici, već u Županijskoj vjećnici u Glagoljaškoj ulici u Vinkovcma, za sutra najavljuje i župan Damir Dekanić. On će podijeliti ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu od 500 eura u sklopu Javnog poziva „Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije. Za tu je namjenu iz županijskog proračuna izdvojeno 10 000 eura. Bespovratna potpora dodjeljuje se poslovnim subjektima za kupovinu bicikla i biciklističke opreme kako bi obogatiti turističku ponudu turistima koji dolaze na istok Hrvatske kako bi se bavili aktivnim cikloturizmom. M.F.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike