Crna kronika
OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca
Objavljeno 15. travnja, 2024.

U ponedjeljak oko 3 sata izbio je veliki požar u hali HŽ-a nedaleko željezničkog kolodvora u Osijeku. Požar je gasilo 30 vatrogasaca koji su izašli na intervenciju sa sedam vozila.

- Sve je pod kontrolom, nema značajnog izdimljavanja - objavio je Dragan Vulin, zapovjednik stožera Civilne zaštite Osijek:

Osječki profesionalni vatrogasci dojavu o požaru dobili su u 3.38 sati od dežurnog djelatnika HŽ-a. Dojava je bila da gori hala za remont lokomotiva.

- Radi se o objektu koji više nije u funkciji. Veličine je 25 sa 16 metara, te 8 metara visine. Na intervenciju je izašla dežurna smjena s tri vozila i devet vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo kompletno krovište u plamenu. Dežurni zapovjednik izdao je zapovjed da se vatra stavi pod kontrolu jer su s tri strane objekti i to smo učinili zaštitnim mlazevima. Voditelj intervencije pozvao je Dobrovoljna vatrogasna društva Gornji grad, Retfala i Donji grad, s tim da je DVD Donji grad stavljen u pripravnost ako se dogodi još kakva intervencija. Gornji grad i Retfala pridružili su se vatrogascima na gašenju požara. Postojala je velika opasnost od pada predmeta s krovišta jer je objekat zidan, ali gore je drvena konstrukcija i na njoj su cement azbest ploče koje su pucale i padale. U istočnom dijelu hale je bila restaurirana lokomotiva. I ona je u požaru oštećena od pada predmeta s krovišta. Bila je nezgodna situacija jer se nije moglo ulaziti u halu zbog padanja predmeta, a u unutrašnjosti se nalaze i dva velika kanala za remont lokomotiva pa je postojala i opasnost pada vatrogasaca - rekao nam je Boris Banjan, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Osijek.

 

Požar u skladištu HŽ-a u Osijeku. Sedam vozila i 30 vatrogasaca na intervenciji. Situacija je pod kontrolom, nema značajnog izdimljavanja.

Požar u objektu HŽ-a u Osijeku. Sedam vozila i 30 vatrogasaca na intervenciji. Sve je pod kontrolom, nema značajnog izdimljavanja.

Posted by Dragan Vulin on Sunday 14 April 2024

 

Požar je stavljen pod kontrolu oko 5 sati ujutro nakon čega su vatrogasci krenuli s dogašivanjem. Međutim, oko 8.30 sati vatrogasci su ponovo uočili žar na jednom mjestu i vatra je zaprijetila da će se opet razbuktati. Zbog navedenog su opet na teren odjurile dodatne vatrogasne snage. Intervencija je još u tijeku. S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike