Sport
SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta
Objavljeno 14. travnja, 2024.
Nogometaši Zrinskog Osječkog 1664 svoj dio posla u 26. kolu SuperSpot Prve lige uspješno su odradili u subotu na riječkoj Krimeji, a onda u nedjelju poslijepodne navijali za BSK. U Bijelo Brdo stigao je drugoplasirani Šibenik, "bskovci" su se nadali nastavku svog uspješnog niza, a Zrinski je navijao za susjeda i ostanak bodova u Slavoniji jer bi na taj način malo pobjegao na vrhu od Šibenčana. No ništa od toga, Šibenik je slavio u Bijelom Brdu sa 3:1 i nastavlja se mrtva utrka za prvoligaški naslov i plasman u elitni razred hrvatskog klupskog nogometa.

Šibenčani su u Bijelom Brdu krenuli silovito i već u trećoj minuti poveli. Carlos Torres probio je lijevu stranu i sjajno ubacio pred domaća vrata, gdje Toni Kolega nije imao težak posao spremiti loptu u mrežu - 0:1. Pet minuta poslije ponovno su zaprijetili gosti, Torres je bio u dobroj poziciji, ali je sjajno blokiran, a prije toga je vratar BSK-a Ilija Đilas obranio pokušaj Josipa Majića. Đilas se istaknuo i u 32. minuti zaustavivši udarac Ivana Božića. No domaća obrana je odmah nakon toga kapitulirala. Marko Dobrijević srušio je Božića, sudac je odmah pokazao na bijelu točku, s koje je precizan bio Majić za 0:2. Prije odlaska na odmor domaći su probudili nadu u preokret, Dobrijević je smanjio na 1:2. Lopta je bila ubačena s lijeve strane na drugu vratnicu, obrana Šibenčana nije dobro reagirala, Dobrijević je to iskoristio i iz blizine pogodio mrežu. Gosti su ipak mogli na odmor otići i s dva gola prednosti, ali Torres je u samoj završnici prvog dijela pogodio vratnicu. U nastavku BSK se nadao preokretu, ali taj je posao otežan u 56. minuti, nakon što je ostao s deset igrača u polju. Ljutili su se domaćini i protestirali, ali sudac Terzić je ostao neumoljiv, zbog oštrog starta na Marijanoviću pokazao je žuti karton Mekiću. Bio mu je to drugi u susretu i morao je napustiti teren. Šibenčani su sve jače pritiskali, Đilas nije dao lopti u svoj gol, a onda u samoj završnici ipak primio treći pogodak, s kojim je i priča bila završena. U 87. minuti Ivan Delić, koji je ušao u igru oko dvije minute prije, zabio je za 1:3 i novi, sedmi uzastopni trijumf Šibenčana.

Prekinut je uspješan BSK-ov niz od tri pobjede i remija, Bjelobrđanima je i dalje svaki bod u borbi za ostanak supervažan, ali, jednostavno, ovog nedjeljnog popodneva nisu mogli puno protiv razigranih Šibenčana, koji nastavljaju lov na Zrinski.

Ivana Liović
 
 
Standings provided by Sofascore
REZULTATI 26. KOLA
Jarun (Zagreb) - Dubrava Tim kabel (Zagreb) 0:1, Orijent (Rijeka) - Zrinski Osječko 1664 0:1, BSK (Bijelo Brdo) - Šibenik 1:3, Dugopolje - Sesvete 1:3, Solin - Vukovar 1991 i Croatia Zmjavci - Cibalia (Vinkovci)

BSK       1 (1)

ŠIBENIK       3 (2)

BIJELO BRDO - Stadion u Bijelom Brdu. Sudac: Ante Terzić (Split). Strijelci: 0:1 Kolega (3.), 0:2 Majić (33.-11 m), 1:2 Dobrijević (41.), 1:3 Delić (88.). Žuti karton: Pejić, Knežević (BSK), Majić, La Rosa (Šibenik). Crveni karton: Mekić (BSK) - dva žuta kartona

BSK: Đilas, Pejić, Dobrijević, Tomašević, Mekić, Plum, Hrs (od 82. Nikolić), Grgić (od 46. Pavlek), Knežević (od 67. Janković), Sunday (od 58. Rudić), Capitani (od 67. Mendeš)

ŠIBENIK: Đaković, Perić, Gačić, Punčec, Kolega, Pozo (od 90. Brajković), Marijanović (od 68. Roca), Cvijanović (od 90. Oavičić), Majić, Božić (od 68. Toshevski), Torres (od 86. Delić)

Vukovaru bodovi u Solinu
 
Momčadi iz Vukovarsko-srijemske županije u različitom raspoloženju krenule su kući s juga Hrvatske. Vukovar 1991 je u 26. prvoligaškom kolu slavio kod "fenjeraša" Solina sa 1:0, a tri boda gostima osigrao je Mario Tadić pogotkom u 24. minuti susreta. Cibalia je pak poražena u Zmijavcima od Croatije sa 2:0. Mijo Šabić je u 48. minuti zabio za 1:0, a osam minuta prije kraja vratara Vinkovčana Filipa Kovačevića svladao je i Marin Jonjić udarcem glavom za konačnih 2:0.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike