Sport
PRVA HNLŽ

Pao Dinamo, hat-trick Lojne
Objavljeno 15. travnja, 2024.
Ostvarile su nogometašice Osijeka još jednu pobjedu u Supersport Prvoj HNL za žene, i to protiv jedine ekipe koja je nakon 90 minuta ostala neporažena u okršaju s prvakinjama. Naime, nogometašice Dinama ostale su neporažene u prvom dijelu sezone u Gradskom vrtu, ali im je taj bod oduzet zbog administrativne pogreške. U nedjelju su tako osječke nogometašice stigle do 12. pobjede u isto toliko odigranih prvenstvenih susreta ove sezone. Za razliku od toga susreta odigranog jesenas u Gradskom vrtu, nedjeljni, igran na Športskom centru Rudeš, gdje odnedavno svoje utakmice igra i prvoligaš i sigurni putnik u drugu ligu Rudeš, nije ponudio nikakvu neizvjesnost. Već nakon prvog poluvremena gošće su vodile sa 3:0. Mrežu dinamovki načela je reprezentativka Izabela Lojna već u 6. minuti. Osječankama je u 23. minuti pomogla domaća igračica Ana Bartolović, koja je zatresla vlastitu mrežu. Do odmora se Lojna još jednom upisala u strijelkinje, a osječka je "desetka" u nastavku, u 73. minuti, postigla i svoj treći pogodak. Dinamo je u završnici došao do počasnog pogotka. Strijelkinja je bila Laura Huzanić u 86. minuti. Strijelkinja za Dinamo ušla je u igru samo minutu prije, zanimljivo, umjesto igračice Kashmine Kashmine, Indijke u redovima Dinama, koja je u igru ušla u 43. minuti umjesto Bartolović, igračice koja je prethodno zabila autogol. Nakon susreta s Dinamom Osječanke se u sljedećem kolu sastaju s Hajdukom, ovaj put u Gradskom vrtu. K.L.
DINAMO *1 (0)

OSIJEK *4 (3)

ZAGREB - Športski centar Rudeš. Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica). Strijelkinje: 0:1 Lojna (6.), 0:2 Bartolović (23. autogol), 0:3 (Lojna 29.), 0:4 Lojna (73.), 1:4 Huzanić (86.). Žuti kartoni: Kasmina (Dinamo), Jurilj (trener Dinama), Kirilenko (Osijek)

DINAMO: Filipović, Kopić, Petarić, Spajić (od 76. Žagar), Jyoti, Crkvenčić, Taritaš, Pisda (od 58. Stančić), Zdunić, Grdiša i Bartolović (od 43. Kashmina, od 85. Huzanić)

OSIJEK: Anastasiadis, Živković (od 77. Živković), Bulut, Damjanović, Nevrkla, Joščak (od 81. Barišić), Balić, Lojna, Kirilenko, Maya Lucia (od 46. Andrlić) i Lubina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike