Crna kronika
POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema
Objavljeno 15. travnja, 2024.
Zahvaljujući hitroj reakciji vatrogasaca izbjegnuta je veća šteta. Uzrok izbijanja požara u Retfali za sada nije poznat
U nedjelju rano poslijepodne izbio je požar u kući u Kozjačkoj ulici u osječkoj Retfali. Požar je izbio u prednjem dijelu kuće, a susjedi su nam kazali kako su se vatrogasci pojavili na mjestu događaja vrlo brzo, za samo nekoliko minuta od poziva u pomoć.

Osječki profesionalni vatrogasci na intervenciju su odjurili u 14.14, a ubrzo su im se pridružili i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Retfala.

- S dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo požar u prizemlju obiteljske kuće. Odmah smo dobili upute da su stanari evakuirani, osim žene koja se nalazila u objektu u dvorištu koji nije bio ugrožen. Pristupili smo gašenju požara vodom iz dva visokotlačna vitla. Vrlo brzo lokalizirali smo i ugasili požar. Gorjeli su dnevna soba, kuhinja i hodnik. Uništen je sav namještaj, što od vatre što od dima. Nakon što smo pregledali prostor, u bazu smo se vratili u 15.13. Na požarištu je ostalo Dobrovoljno vatrogasno društvo Retfala, koje je izišlo na intervenciju s dva vozila. U intervenciji je sudjelovala i Hitna medicinska pomoć, čija je ekipa preventivno pregledala osobu koja se nalazila u dvorišnom prostoru. Dežurna ekipa HEP-a isključila je struju za intervencije, te ju je poslije ponovo uključila, a djelatnici policije pomogli su u osiguravanju požarišta - doznajemo od Vjeke Pejića, dežurnog voditelja smjene Javne vatrogasne postrojbe Osijek. Voditelj intervencije, u kojoj je sudjelovalo devet profesionalnih vatrogasaca s tri vozila, bio je Robert Mužar.

Iako se činilo da se požar proširio i na krov kuće, jer se ondje, među crjepovima, mogla vidjeti rupa, od vatrogasaca doznajemo da se vatra njihovom brzom intervencijom nije proširila na tavanski prostor, no krov je otvoren da bi se lakše iz kuće izvukla velika količina dima, odnosno odradilo izdimljavanje prostorija. Nakon policijskog očevida, uz inspektora zaštite od požara, biti će poznat uzrok požara.

Za vatrogasne intervencije dio Kozjačke ulice, između Mlinske i Marjanske, bio je zatvoren za sav promet.

Sandra Lacić
NEKOLIKO INTERVENCIJA TIJEKOM SUBOTE
Tijekom subote vatrogasci su u Slavoniji i Baranji gasili više požara na otvorenom prostoru. Vatrogasci iz Dalja gasili su suhu travu u svom mjestu, vatrogasci iz Belog Manastira intervenirali su na dojavu o požaru trave i korova u Belom Manastiru i naselju Šumarina. Vatrogasci iz Šaptinovaca i Bokšića gasili su požar trave, korova i niskog raslinja u Bokšiću. Našički su vatrogasci gasili požar trgovine u Velimirovcu, a vatrogasci iz Bilja gasili su požar pomoćne gospodarske prostorije u Bilju.

Možda ste propustili...

NA OSJEČKOM PODRUČJU U VOZILU PRONAĐENA MRTVA OSOBA

Neprilagođena brzina i nevezivanje pojasom uzroci pogibije 42-godišnjeg vozača

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike