Sport
SVJETSKI VESLAČKI KUP

Braća bez medalje, Martin završio šesti
Objavljeno 14. travnja, 2024.
Trofejni hrvatski veslači, braća Martin i Valent Sinković bili su četvrti u finalu dvojca bez kormilara, a Damir Martin u samcu zauzeo je šestu poziciju na prvoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa, koja se održava u talijanskom Vareseu. U Italiji su bili i osječki olimpijci, braća Anton i Patrik Lončarić, oni su zauzeli drugo mjesto u B finalu dvojaca na parće.



Braća Sinković završila su četvrta s vremenom od 6:24.18 minuta, a tijekom cijele utrke bila su posljednja, šesta, ali su u završnici pretekla Talijane i Britance. Pobijedila je prva britanska posada, William Stewart i James Robson (6:18.12), a na postolju su još bili Švicarci i Danci. Braća Sinković ušla su u cilj sa zaostatkom od 5.56 sekundi za pobjednicima, a iako su se nadala boljem rezultatu, ovo je bio dobar test za tempiranje forme za vrhunac sezone - Olimpijske igre u Parizu.



- Četvrto mjesto. Nije, naravno, ono čemu smo se nadali, ali za trenutno stanje to je bilo maksimalno što smo mogli odveslati. Dali smo sve od sebe, nije idealno, ali nije ni tragično. Moramo vidjeti što možemo popraviti i idemo dalje pokušati ovo nadoknaditi - poručio je Valent Sinković.



Damir Martin je u finalu samca bio šesti s vremenom 7:01.10 minuta. Martin je na pola staze držao treće mjesto, a onda je skliznuo na posljednje. Kod samaca je pobijedio Nijemac Oliver Zeidler (6:44,15).



Osječanima Antonu i Patriku Lončariću, kojima je ovo prva sezona u dvojcu na pariće, u koji su morali jer su Sinkovići poželjeli veslati “dvojac bez”, u B finalu su zauzeli drugo mjesto s vremenom od 6:28.93 minuta. Ispred njih je bio britanski dvojac (6:24.44). I. Li. /H
Možda ste propustili...

PORAVNANJE FINALNE SERIJE ODBOJKAŠA ZA PRVAKA DRŽAVE

Mursaši napokon dobili Mladost i zakuhali borbu

Najčitanije iz rubrike