Osijek
JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva
Objavljeno 14. travnja, 2024.
Tristotinjak se gostiju okupilo u subotu u višnjevačkom Parku prinčeva na večeri i druženju u organizaciji Zavičajnog kluba Livnjaka Slavonije i Baranje “Gorica” Osijek.

“Manje je poznato da jedno Livno egzistira u BiH, drugo je u Zagrebu, a treće je rasuto po ostatku svijeta, tako da postoji običaj organiziranja ovakvih događaja od Frankfutra, Züricha, Zagreba do Splita, pa tako i mi Osječani nastojimo održati taj korak. Aktualna livanjska vlast nastoji okupiti ljude iz dijaspore kako bi ostvarila poslovne aktivnosti, a na neki način i kako bi postigla da se ljudi počnu vraćati u stari kraj”, izvijestio je Darko Ojvan, predsjednik kluba.

Ugostio je i gradonačelnika Livna Darka Čondrića sa suradnicima, a među gostima su bili osječki gradonačelnik Ivan Radić, župan Mato Lukić i ministar obrane u Vladi RH Ivan Anušić.

Humani je cilj druženja uz stručnu i financijsku pomoć obnoviti obilježje na Borovoj glavi kako bi se u bliskoj budućnosti ondje mogle dostojanstveno održavati spomenice. D.Ku.
Možda ste propustili...

KAD SE MALE RUKE SLOŽE - SVE SE MOŽE

Stambeni kontejner za baku Koviljku je stigao

STRUČNO-ZNANSTVENA TRIBINA

100 godina dvorca Mačkamama

Najčitanije iz rubrike