Osijek
REKONSTRUKCIJA OBORINSKE ODVODNJE U JOSIPOVCU

Nema više straha od šteta zbog oborinskih poplava za vlasnike kuća u Župi sv. Luke
Objavljeno 15. travnja, 2024.
Izgradnja 170 metara otvorenih kanala, 174 metra zatvorenog cjevovoda s cijevima različitih profila, 184 metra betonskog kanala s rešetkom, 178 metara ceste širine 5,4 metra i 712 četvornih metara parkirališnih površina uz dječji vrtić - rezime je druge faze rekonstrukcije oborinske odvodnje u slijevnom području Župe svetog Luke u Josipovcu. Radovi se približavaju kraju, u što se za subotnjeg obilaska uvjerio gradonačelnik Ivan Radić. Investicija je to Grada Osijeka vrijedna 350 tisuća eura.

- Drago mi je da radovi idu i brže od planirane dinamike, uskoro bi trebali biti gotovi. Mještani ovog dijela Josipovca desetljećima su imali problem s oborinskom odvodnjom, taj problem sada rješavamo. Prvu smo fazu već napravili, u tijeku je druga faza u ulicama Eugena Kumičića, Marka Marulića i u Branimirovoj. Ukupni radovi prve i druge faze vrijednosti su 785 tisuća eura, a osim oborinske odvodnje riješili smo i kolne prilaze i zelene površine. Mislim da i stanovnici mogu biti zadovoljni - poručio je gradonačelnik Radić.

Dodao je kako su u Josipovcu u tijeku i drugi projekti, poput izgradnje vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Ulici Stjepana Brodarića, a riječ je o investiciji koja se izvodi u suradnji s Vodovodom, vrijednoj oko 600 tisuća eura.

- Mještani u toj ulici nisu imali priključak na kanalizaciju, a imali su privremeni priključak na vodoopskrbnu mrežu. I taj dugogodišnji problem rješavamo. Usto smo i brojne ulice sanirali, od Zagorske, Dalmatinske, Kolodvorske do Ribarske - istaknuo je gradonačelnik.

Od projekata u planu izdvojio je izgradnju biciklističke staze i kružnog toka na križanju Bizovačke i Osječke ulice te energetsku obnovu Osnovne škole Josipovac.

Jakov Mihaljević, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josipovac, zahvalio je na još jednoj kapitalnoj investiciji u Josipovcu.

- Moram istaknuti da nam već nekoliko posljednjih godina rastu prioriteti i mi kao Vijeće Mjesnog odbora imamo znatno veću širinu za ulaganje u njih i urbanu opremu, kolnike, nogostupe itd. Gradonačelnik je najavio brojne projekte u Josipovcu, na zadovoljstvo svih Josipovčana, i na tome smo zahvalni. Istaknuo bih još jedan veliki projekt, u povodu 70 godina Nogometnog kluba Radnik - gradska će uprava uložiti 300 tisuća eura u rekonstrukciju Sportskog centra Josipovac - kazao je Mihaljević.

D. Kuštro
Možda ste propustili...

KRVOPIJE SU SE OVE GODINE POJAVILI RANIJE

Zbog krpelja prava navala na veterinarske ambulante

KAD SE MALE RUKE SLOŽE - SVE SE MOŽE

Stambeni kontejner za baku Koviljku je stigao

Najčitanije iz rubrike