Osijek
VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači
Objavljeno 15. travnja, 2024.
Puno radim, puno igram na kazališnim daskama i u TV serijama, volim nastavu i svoje studente, ali najviše od svega volim teatar, on mi život znači. Poručila je to Vlasta Ramljak, naša cijenjena i proslavljena glumica, na Susretu ugode koji je u subotu u Muzeju Slavonije vodio Vlado Pest.



Vlasta Ramljak prvakinja je Drame Hvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i profesorica Kazališnog odsjeka Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Danas živi i radi u dva grada, svom rodnom Osijeku i u Zagrebu, gdje je ostvarila na desetke kazališnih uloga. Usto, snimila je i dvanaest televizijskih serija i glumila u sedam filmova. Velik uzor bila joj je i ostala naša kazališna diva Gita Šerman-Kopljar, kao i američka glumica Meryl Streep. Osim u Osijeku i Zagrebu glumila je u kazalištima u Varaždinu, Splitu, Požegi i mađarskom Pečuhu. Tako je svoju gošću predstavio Vlado Pest.



- Uvijek rado dođem u Osijek. Volim svoju Ulicu ringlova, jer ringlovi su obilježili moje djetinjstvo. Osjećam se kao da nikada nisam ni otišla iz mog rodnog grada, jer Osijek je uvijek u mom srcu. Uvijek govorim da sam Osječanka, iako duže od 30 godina živim u Zagrebu - rekla je Ramljak.



Njezin je glumački talent otkrila profesorica Ljerka Dobaj-Ristić, jer je još kao učenica voljela recitirati. Manje je poznato da je Vlasta Ramljak uz glumu usporedno studirala hrvatski jezik i književnost (oduvijek je voljela čitati), te je književnost i magistrirala, a danas jednako uspješno radi i kao sveučilišna nastavnica i kao glumica.



Dvadeset deveti Susret ugode organizirala je Udruga za poljepšanje grada “Moj Osijek” u suradnji s Muzejom Slavonije. V. Latinović
Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

KAD SE MALE RUKE SLOŽE - SVE SE MOŽE

Stambeni kontejner za baku Koviljku je stigao

Najčitanije iz rubrike