Mozaik
SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin
Objavljeno 14. travnja, 2024.
Damir Urban je sa svojom Četvorkom održao spektakularni koncert u Varaždinu uz gudački orkestar. Iako je Arena Varaždin velik prostor, dojam je bio vrlo intiman, a to je sada već postalo jedno od obilježja Urbanovih glazbenih sposobnosti.

- Meni je puno važnije da smo taj veliki prostor učinili intimnim i velik izazov mi je u takvim prostorima doći do prijateljskog i što intimnijeg odnosa s publikom. Cilj je bio da taj koncert, koji publika predstavlja kao važan i velik, gdje su reflektori, mašine, svjetla i dim, pretvorimo u druženje i večer međusobne razmjene energije među ljudima koji su bitni jedni drugima. Publika je jako važna za nas, a ja se nadam da smo i mi njoj u određenim fazama dotaknuli živote, tako i ovim koncertom - zaključio je Urban nakon vrlo uspješnog koncerta.

Urban & 4 tim su koncertom uz gudače još jednom pokazali da njihov glazbeni izričaj ne poznaje mjesto i vrijeme, ali i, najvažnije, da se s lakoćom prilagođavaju klasičnim aranžmanima kako bi ovjekovječili svoju glazbu isprepletanjem više žanrova i stilova. Do sada smo to vidjeli i na koncertima sa simfonijskim orkestrom, filharmonijom, a ovaj put i s gudačima.

- Zato koncerti, po meni, i postoje, da si damo priliku na različita čitanja određenih pjesama. Gudački orkestar podcrta i da dodatnu atmosferu pjesamama i stihovima. Ako je pjesma u svojoj osnovi osjećajna, taj će orkestar osjećaje dodatno potencirati. Čini mi se da si publika na ovakvim koncertima može dopustiti trenutak u kojem ne mora uvijek pratiti pjesme i skakati, nego zapravo može zatvoriti oči i dopustiti da ih te pjesme odvedu na nova i dalja putovanja - objasnio je Urban.

Izvedbe nekih od njegovih najvećih hitova u potpuno novom aranžmanu, poput "Iskra", "Astronaut", "Moja voda", "Mala truba", "Odlučio sam da te volim", "Moja", "Ruke", "Sama", oduševile su publiku. T.K.
Možda ste propustili...

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

Najčitanije iz rubrike