Mozaik
SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin
Objavljeno 14. travnja, 2024.
Damir Urban je sa svojom Četvorkom održao spektakularni koncert u Varaždinu uz gudački orkestar. Iako je Arena Varaždin velik prostor, dojam je bio vrlo intiman, a to je sada već postalo jedno od obilježja Urbanovih glazbenih sposobnosti.

- Meni je puno važnije da smo taj veliki prostor učinili intimnim i velik izazov mi je u takvim prostorima doći do prijateljskog i što intimnijeg odnosa s publikom. Cilj je bio da taj koncert, koji publika predstavlja kao važan i velik, gdje su reflektori, mašine, svjetla i dim, pretvorimo u druženje i večer međusobne razmjene energije među ljudima koji su bitni jedni drugima. Publika je jako važna za nas, a ja se nadam da smo i mi njoj u određenim fazama dotaknuli živote, tako i ovim koncertom - zaključio je Urban nakon vrlo uspješnog koncerta.

Urban & 4 tim su koncertom uz gudače još jednom pokazali da njihov glazbeni izričaj ne poznaje mjesto i vrijeme, ali i, najvažnije, da se s lakoćom prilagođavaju klasičnim aranžmanima kako bi ovjekovječili svoju glazbu isprepletanjem više žanrova i stilova. Do sada smo to vidjeli i na koncertima sa simfonijskim orkestrom, filharmonijom, a ovaj put i s gudačima.

- Zato koncerti, po meni, i postoje, da si damo priliku na različita čitanja određenih pjesama. Gudački orkestar podcrta i da dodatnu atmosferu pjesamama i stihovima. Ako je pjesma u svojoj osnovi osjećajna, taj će orkestar osjećaje dodatno potencirati. Čini mi se da si publika na ovakvim koncertima može dopustiti trenutak u kojem ne mora uvijek pratiti pjesme i skakati, nego zapravo može zatvoriti oči i dopustiti da ih te pjesme odvedu na nova i dalja putovanja - objasnio je Urban.

Izvedbe nekih od njegovih najvećih hitova u potpuno novom aranžmanu, poput "Iskra", "Astronaut", "Moja voda", "Mala truba", "Odlučio sam da te volim", "Moja", "Ruke", "Sama", oduševile su publiku. T.K.
Možda ste propustili...

U SPOMEN NA DR. JERGOVIĆA, UTEMELJITELJA PITOMAČKOG FESTIVALA

Održan koncert “Čuvar uspomena”

DOŠAO JE RED I NA NAJMLAĐE

Prvi put “TheVoice: Kids”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVO DOGAĐANJE OVE VRSTE U HRVATSKOJ

U žiriju Festivala kaskaderstva i Osječanin Goran Stjepanović

2

ANTE CASH I MARKO LASIĆ NERED S KLAPOM DIADORA

Stigla nova navijačka pjesma “Nevera”

3

BREZA OBJAVLJUJE SVOJU PRVU PJESMU ‘MEĐU NAMA‘

Pjesma na koju se odvažila nakon nastupa na američkom nosaču aviona