Zdravlje
NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima
Objavljeno 15. travnja, 2024.
Bobičasto voće poput malina može biti odlična užina dok pokušavate smršavjeti, a možete pojesti veliku porciju.J. Kn.
Chia sjemenke apsorbiraju vodu
Prepune su vlakana, proteina i biljnih omega-3 masnih kiselina, mogu apsorbirati vodu i proširiti se u želudcu, pomažući vam da se osjećate sito i zadovoljno. Chia sjemenke su kalorične.

Kruška za zdravlje crijeva
Kruške su sočno slatko voće koje sadržava topiva i netopiva vlakna za mršavljenje, bogate su vlaknima zvanim pektin, za koja istraživanja pokazuju da mogu poboljšati zdravlje crijeva.

Maline u velikoj porciji
Bobičasto voće poput malina odlična je užina dok pokušavate smršavjeti, a možete pojesti veliku porciju kako biste zadovoljili želju za desertom bez rafiniranog šećera, koji dolazi uz većinu slatkiša, usto unoseći vlakna.

Brokule imaju vrlo malo kalorija
Brokule su bogate vlaknima i spojem koji se zove sulforafan. Studija je pokazala da sulforafan može smanjiti gojaznost i pomoći u umjerenom unosu hrane. Osim toga, ukusne su kada se pravilno kuhaju, a imaju vrlo malo kalorija.

Prirodni čistači probavnog sustava
Ako želite smršavjeti, djelotvorna strategija je uključivanje više hrane bogate vlaknima u prehranu. Vlakna su jedan od najboljih nutrijenata za gubitak težine. Pomažu probavi i povećavaju sitost, pomažu u sprječavanju prejedanja i održavaju vas sitim i zadovoljnim, podržavajući tako gubitak težine. Vlakna su vrsta ugljikohidrata koja se nalazi samo u biljkama. Iako vaše tijelo ne može probaviti vlakna, taj esencijalni nutrijent djeluje kao prirodni čistač probavnog sustava. Mahunarke su poznate po visokom sadržaju vlakana. Svestrana su hrana koja se može uklopiti gotovo u sve tijekom dijete.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike