Regija
ODRŽANI SPORTSKI SUSRETI MLADIH

Odbojkašice Centra “Sv. Ana” iz Lipika su donijele srebrnu medalju
Objavljeno 13. travnja, 2024.
VINKOVCI



Odbojkašice vinkovačkog Centra za pružanje usluga u zajednici "Sv. Ana", ili skraćeno Centra "Sv. Ana", na Sportskim susretima mladih koji su u organizaciji Zaklade Hrvatska za djecu i Dječjeg doma Lipik održani u Lipiku 10. i 11. travnja, osvojili su drugo mjesto. Kako je pojasnila ravnateljica "Sv. Ane" Zrinka Mikić, riječ je o šest djevojčica od kojih su tri korisnice usluge smještaja, a tri usluge organiziranog stanovanja ustanove. Dvije su još u osnovnoj školi, u 6. i 8. razredu, a ostale su srednjoškolke.

- Od organizatora, Zaklade Hrvatska za djecu i Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik, pozvani smo, kao i svi centri za pružanje usluga u zajednici iz cijele Hrvatske koji skrbe o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, da sudjelujemo u tom važnom događaju. Podsjećam da su nekad davno, od 2007. do 2012. godine, održavana prvenstva Hrvatske za dječje domove, pa su se tako svake godine svi dječji domovi okupljali i natjecali u nogometu (dečki) i odbojci (djevojke). Prve igre, 2007. godine, održane su u Selcu, a posljednje, 2012. godine, u Slavonskom Brodu. Tih godina djeca i odgojitelji, odnosno cijele ustanove, doslovno su živjeli za taj događaj državnog karaktera. Djeca su vježbala, trenirala i uvježbavala, u zraku se osjećao zanos i ponos, rad s djecom odjednom je dobio dublji smisao, a djeca su bila motivirana i zainteresirana. Državna događanja djeci su omogućavala da borave u hotelima, da se druže s djecom iz svih dijelova Hrvatske, da se upoznaju i natječu, a stručnim radnicima toliko važnu razmjenu iskustva, druženje i međusobnu podršku. Želja je organizatora za djecu i mlade iz 13 institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz cijele Hrvatske prirediti novo sportsko druženje, ovaj put u Lipiku. Djevojke su se nadmetale u odbojci, a dječaci u nogometu. Držimo da povezivanje djece u jednom pozitivnom sportskom duhu blagotvorno utječe na svakog od njih – kaže Zrinka Mikić.

Dodaje kako su za pobjedničku žensku i mušku ekipu, osim medalja uručenih na samom događanju, organizatori imali posebno iznenađenje - druženje s nogometnom reprezentacijom Hrvatske uoči njihova odlaska na Europsko prvenstvo. Druženje će se održati 2. lipnja u Rijeci, gdje će reprezentacija biti na pripremama. Djeca će također biti gosti Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatske nogometne reprezentacije na prijateljskoj nogometnoj utakmici Hrvatska - Makedonija 3. lipnja na stadionu Kantrida u Rijeci.

U odbojci se natjecalo pet ekipa: Sisak, Karlovac, Vinkovci, Zagreb i Dubrovnik. Vinkovačke djevojčice prvog su dana natjecanja pobijedile u svim utakmicama, ali u finalu koji su odigrale s ekipom Centra za pružanje usluga Maslina iz Dubrovnika izgubile su i osvojile drugo mjesto.

- Ponosni smo na naše curice i njihov uspjeh, ali još nismo stigli objaviti na našim stranicama nikakav tekst i fotografije koje smijemo objaviti, jer su se sinoć (u četvrtak, nap. a.) umorne vratile u Vinkovce i sve dojmove iz prve ruke još nismo čuli - kaže ravnateljice Centra “Sv. Ana” Zrinka Mikić. M. Flego
Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

POBIJEDILI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU 2. LIGA - MUŠKI

Maksim u 1. ligi kuglanja za gluhe

Najčitanije iz rubrike