Sport
BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku
Objavljeno 13. travnja, 2024.
Odigrali su već 26 prvoligaških utakmica, ali za osječke košarkaše tek slijedi ono pravo. Vrijednosnice Osijek u subotu kreću u povratnički premijerligaški juriš, tijekom kojeg za ostvarenje želja i planova treba uspješno preskočiti dvije prepreke.

Zapravo, najmanje jednu, prvu, onu polufinalnu, jer u slučaju plasmana u finale i eventualnog poraza do cilja se može i dodatnim razigravanjem. Ne treba razmišljati previše unaprijed, baviti se kalkulacijama i prognozama, već se treba koncentrirati na ono što prvo dolazi. Počinje polufinalna serija, koja se igra na dvije pobjede, a u kojoj je protivnik baš momčad koja je Brokerima nanijela poraz na zatvaranju ligaškog dijela. Samobor je prije tjedan slavio kod kuće 82:65, te je tako i potvrdio treće mjesto, na koje je "pikirala" i Gorica. Osječani se nisu proslavili prije tjedan dana, ali izgubili su utakmicu koja nije imala rezultatski imperativ, usto su bili i oslabljeni.

- Nismo odigrali na željenoj razini i zasluženo smo izgubili. Nismo taktizirali, birali protivnika, jednostavno, nismo bili u pravom ritmu, nije bilo ni smisla onda išta forsirati, da nas ne bi zadesila neka nepotrebna nezgoda - priča o posljednjem porazu trener Domagoj Kujundžić, koji je sa svojim igračima status drugog nositelja potvrdio učinkom 22-4. Do prije tri kola smiješila se i "jedinica", ali nju je na kraju dograbio Kvarner 2010, koji je svoja dva jedina poraza doživio od Osječana, te će u polufinalu igrati protiv četvrtoplasirane Gorice (18-8).

Samobor (18-8) danas (subota) u Malu dvoranu Gradski vrt (susret počinje u 17) dolazi osokoljen posljednjom pobjedom, ali i činjenicom da je izborio doigravanje, koje veći dio sezone nije baš izgledalo dostižno. No Kruno Simon i suigrači podigli su razinu forme i treba ih itekako ozbiljno shvatiti, a Brokeri ne smiju i ne mogu pobjeći od uloge favorita.

- Po svemu dosada prikazanom to i jest tako, ali parket je jedino mjerilo. Dobra vijest je da smo se kompletirali, Bjelanović i Budimir su propustili posljednje gostovanje, ali sada su spremni, kao i ostatak momčadi. Svjesni smo da sad počinje ono pravo, sada moramo biti na najvišoj razini. Prva stepenica je prolaz polufinalne serije, u dvije ili tri utakmice, potpuno svejedno. Imamo prednost domaćeg terena, gdje smo na maksimalnom učinku ove sezone, učinit ćemo sve da tako i ostane - jasan je trener košarkaša s Drave. N. Benčina
POGODNOSTI NA ULAZU
Jasno da je sezona stigla u zonu odluke, utakmice su sve važnije, a u takvima se traži i dodatna pomoć, koja u pravilu dolazi s tribina. Stoga su u klubu odlučili animirati gledatelje, pa tako za sve preostale domaće utakmice doigravanja u Maloj dvorani Gradski vrt vrijedi obiteljsko pravilo. Djeca su inače imala besplatan ulaz, a sada će ga imati i roditej(i) koji dođu u njihovoj pratnji.

Najčitanije iz rubrike