Regija
JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko
Vučice i novo raskrižje
Objavljeno 12. travnja, 2024.
VALPOVO



Nakon 13 mjeseci od početka radova od ovog vikenda u Valpovštini se prometuje novim mostom preko rijeke Vučice na lokaciji Metlinci, na državnoj cesti DC 517, te novim raskrižjem sa županijskom cestom ŽC 4060.

Projekt obuhvaća izgradnju novog mosta dužine 50 m, rekonstruirano je 900 m postojeće trase državne ceste DC 517 te izgrađeno 950 m nove trase. Izgrađeno je i novo raskrižje državne ceste DC 517 sa županijskom cestom ŽC 4060 u obliku kružnog toka prema naselju Ladimirevcima odnosno naselju Koški i DC2.

Preko rijeke Vučice izgrađen je novi most te je paralelno uz trasu državne ceste DC 517 izvedena i nova biciklistička staza. U sklopu projekta postavljena je horizontalna i vertikalna signalizacija, kao i nova rasvjeta kružnog toka uz LED markere na pješačkim prijelazima.

Investitor su Hrvatske ceste, a izvođač radova tvrtka Osijek-Koteks. Ukupna je vrijednost projekta 2,9 milijuna eura.

Uz dužnosnike lokalne samouprave, otvaranju prometnice nazočio je i Mato Lukić, obnašatelj dužnosti osječko-baranjskog župana, kao i Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta. Zajednička poruka je kako je ovo još jedna investicija na području Valpovštine kojom je dugogodišnja želja mještana Valpova pretvorena u realnost. D. Kuštro
Možda ste propustili...

PRVA NA PODRUČJU VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Zvjezdarnica u Drenovcima

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike