Regija
NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja
Objavljeno 12. travnja, 2024.
Što rade pokazali kuhari, slastičari, mesari, konobari, soboslikari, bravari, instalateri...
NAŠICE



Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice organizirala je na trgu u središtu grada 1. Dan strukovnih zanimanja i 19. Sajam vježbeničkih tvrtki.

Nastavnici i učenici predstavili su strukovna zanimanja, postignuća i mogućnosti obrazovanja u svojoj školi. Predstavljena su zanimanja kuhar, slastičar, konobar, frizer, mesar, soboslikar, tehničar za računalstvo, tehničar za elektroniku, bravar i instalater kućnih instalacija. Strukovna zanimanja prezentirana su kroz sekcije Učeničke zadruge "Isidora".

- Učenička zadruga, koja djeluje od 2016., prvi put sudjeluje na ovoj manifestaciji. Djeluje u deset sekcija, a na ovom događaju predstavljamo sedam. Učenici su vrlo rado prihvatili ideju da predstave svoje potencijale i kompetencije javnosti. Na štandovima su izloženi proizvodi koje su pripremili i izradili učenici strukovnih zanimanja - rekla je voditeljica UZ-a "Isidora" Danijela Puhanić.

Na Sajmu vježbeničkih tvrtki predstavilo se osam virtualnih učeničkih tvrtki ekonomske i agronomske struke. Predstavila se tvrtka za proizvodnju i prodaju pleterskih proizvoda, turistička agencija, tvrtka za proizvodnju i prodaju samoodrživih vrtova, tvrtka za izradu malih suvenira i religijskih proizvoda…

- Povezali smo ekologiju i tradiciju. Sve vježbeničke tvrtke imaju stvarne tvrtke partnere iz okruženja i ovim putem zahvaljujemo im na pruženim savjetima - rekla je Lidija Lovrić, voditeljica Sajma vježbeničkih tvrtki.

Posjetitelji su mogli upoznati i brojne Erasmus+ projekte koje provodi Srednja škola Isidora Kršnjavoga.

Ravnatelj Željko Filjak kazao je kako je ovo prilika za učenike osnovnih škola da se informiraju o svim četverogodišnjim i trogodišnjim zanimanjima koje, uz gimnazijski program, nudi našička srednja škola.

Dodao je kako razvoja modernog društva nema bez strukovnog obrazovanja.

Snježana Fridl
Čestitke na trudu
U ime Grada Našica Dan strukovnih zanimanja i Sajam vježbeničkih tvrtki otvorio je pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matija Brkić, čestitavši Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga na trudu i angažmanu u prezentaciji i popularizaciji strukovnih zanimanja. Štandove vrijednih i kreativnih učenika obišao je i gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

DOBIVENO NEPOVRATNIH 75.837 EURA

Višenamjenski sportski teren u centru Virovitice

Najčitanije iz rubrike