Regija
NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja
Objavljeno 12. travnja, 2024.
Što rade pokazali kuhari, slastičari, mesari, konobari, soboslikari, bravari, instalateri...
NAŠICESrednja škola Isidora Kršnjavoga Našice organizirala je na trgu u središtu grada 1. Dan strukovnih zanimanja i 19. Sajam vježbeničkih tvrtki.

Nastavnici i učenici predstavili su strukovna zanimanja, postignuća i mogućnosti obrazovanja u svojoj školi. Predstavljena su zanimanja kuhar, slastičar, konobar, frizer, mesar, soboslikar, tehničar za računalstvo, tehničar za elektroniku, bravar i instalater kućnih instalacija. Strukovna zanimanja prezentirana su kroz sekcije Učeničke zadruge "Isidora".

- Učenička zadruga, koja djeluje od 2016., prvi put sudjeluje na ovoj manifestaciji. Djeluje u deset sekcija, a na ovom događaju predstavljamo sedam. Učenici su vrlo rado prihvatili ideju da predstave svoje potencijale i kompetencije javnosti. Na štandovima su izloženi proizvodi koje su pripremili i izradili učenici strukovnih zanimanja - rekla je voditeljica UZ-a "Isidora" Danijela Puhanić.

Na Sajmu vježbeničkih tvrtki predstavilo se osam virtualnih učeničkih tvrtki ekonomske i agronomske struke. Predstavila se tvrtka za proizvodnju i prodaju pleterskih proizvoda, turistička agencija, tvrtka za proizvodnju i prodaju samoodrživih vrtova, tvrtka za izradu malih suvenira i religijskih proizvoda…

- Povezali smo ekologiju i tradiciju. Sve vježbeničke tvrtke imaju stvarne tvrtke partnere iz okruženja i ovim putem zahvaljujemo im na pruženim savjetima - rekla je Lidija Lovrić, voditeljica Sajma vježbeničkih tvrtki.

Posjetitelji su mogli upoznati i brojne Erasmus+ projekte koje provodi Srednja škola Isidora Kršnjavoga.

Ravnatelj Željko Filjak kazao je kako je ovo prilika za učenike osnovnih škola da se informiraju o svim četverogodišnjim i trogodišnjim zanimanjima koje, uz gimnazijski program, nudi našička srednja škola.

Dodao je kako razvoja modernog društva nema bez strukovnog obrazovanja.

Snježana Fridl
Čestitke na trudu
U ime Grada Našica Dan strukovnih zanimanja i Sajam vježbeničkih tvrtki otvorio je pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matija Brkić, čestitavši Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga na trudu i angažmanu u prezentaciji i popularizaciji strukovnih zanimanja. Štandove vrijednih i kreativnih učenika obišao je i gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Možda ste propustili...

GLAZBENO-ZABAVNA MANIFESTACIJA

Počnju “Ljetni susreti u Samatovcima”

OŠ ‘’AUGUST HARAMBAŠIĆ’’ PROSLAVILA SVOJ DAN

Nagrađeno i pohvaljeno 80 učenika i 18 učitelja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBA KUPALIŠNA KOMPLEKSA OTVORILA SU SVOJA VRATA

Spas od vrućina u
baranjskim bazenima

2

OPET BEZ SJEDNICE

Komunalni radovi stoje bez Vijeća

3

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA

Djeca mogu sama kreirati cijele priče