Sport
STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu
Objavljeno 13. travnja, 2024.
Iza rukometaša Osijeka tjedan je u kojem su odradili posljednju ovosezonsku obvezu u Kupu Hrvatske. Osječani su u četvrtfinalu zaustavljeni od objektivno kvalitetnije momčadi Sesveta. Bio je to susret u kojem su protiv favoriziranih gostiju, u srijedu navečer u Zrinjevcu, prikazali najbolje svoje izdanje ove sezone. Preostaje sada osječkim rukometašima odraditi do kraja i preostala kola u Ligi za ostanak Paket24 Premijer lige. Zna se koji je glavni cilj - ostanak u ligi bez ikakvih dodatnih kvalifikacija. Trenutno je Osijek na šestom mjestu, koje jamči izravan ostanak bez “produžetka sezone”, ali trenutno sastav Frane Veraje ima jednak broj bodova kao i sedmi KTC. Izravno ispadaju dva posljednjeplasirana, praktično jedan putnik u niži rang je siguran. To je Ribola Kaštela, koja u nedjelju od 18 sati gostuje u Zrinjevcu.



- Zna se koja nam je zadaća do kraja sezone. Osigurati izravni opstanak. To možemo samo ako idemo u svakoj utakmici na pobjedu. Dolazi nam posljednjeplasirana momčad i upravo u ovoj utakmici moramo “ganjati” formu, podići je kako bismo bili spremni za nove izazove koji nam dolaze - rekao je David Čičak, rukometaš Osijeka.



Nakon nedjeljnog susreta s Ribolom Kaštela, točno tjedan dana poslije, Osječane čeka jako važno gostovanje u Križevcima kod KTC-a, izravnog suparnika u borbi za poziciju kojom se izravno osigurava opstanak. K.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike