Sport
VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru
Objavljeno 13. travnja, 2024.
Zbog reprezentativnih obveza mirovalo se u Prvoj hrvatskoj ligi rukometašica čak tri tjedna. Do kraja sezone više nema rupa u kalendaru, a prvenstvo se nastavlja utakmicama 21. kola. Pred rukometašicama s Drave novi je derbi donjeg dijela poretka, koji igračice trenera Zdenka Kordija dočekuju odmorne i motivirane. U nedjelju navečer, od 20 sati, u Zrinjevac stiže riječki Zamet.

- Imali smo dosta vremena za treninge, sanirati i neke ozljede, kako bismo što spremniji i kompletniji ušli u završnicu sezone. Velika je gužva u drugom dijelu poretka, od 8. do 12. mjesta razmak je samo četiri boda, stoga je jasno da će svaki osvojeni do kraja biti itekako vrijedan - smatra trener Osijeka, koji je uoči prvenstvene stanke stavio na konto dva boda, puni plijen osvojen je protiv također jednog od konkurenta s dna. Pobjeda 28:25 protiv Sesveta pogurnula je Osječanke s pretposljednjeg, 12. mjesta. Napravio se pomak na 10., na kontu je 12 bodova, a ispred je s dva boda više upravo nedjeljni gost, koji je i dužnik iz prvog dijela sezone. Početkom studenog prošle godine, tada u sklopu 8. kola, Osijek je teško stradao na Kvarneru - 35:20. S više pogodaka razlike gubilo se samo u gostima kod Podravke i Lokomotive.

- Međusobni dvoboji mogu utjecati na poredak na kraju prvenstva. Taj dvoboj u Rijeci je otpočetka krenuo loše za nas, već do sredine prvog dijela našli smo se u teškoj poziciji, iz koje nismo uspjeli pronaći izlaz. Želimo sada uzvratiti, ne nužno istom mjerom, ali jasno je kako želimo da bodovi ostanu na Zrinjevcu. Oni su vrijedni za oba sastava, jasno je kakav je ulog - kaže Kordi.

Uspio je Osijek ove sezone tek jednom vezati dvije pobjede zaredom, sada je repriza itekako poželjna. Ekipa je prije tri tjedna pokazala da je spremna dati sve od sebe za pozitivan rezultat, uz ponavljanje pristupa kao protiv Sesveta to svakako neće biti nemoguća misija. Prvu utakmicu iz 21. kola odigrali su još prošle godine Dalmatinka i Podravka (18:33), a za vikend su parovi: Dugo Selo ‘55 – Rudar, Zrinski – Koka i Lokomotiva – Bjelovar.

N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike