Osijek
LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti
Objavljeno 13. travnja, 2024.
U Kliničkom bolničkom centru Osijek preuređen je Laboratorij za humanu reprodukciju i medicinski pomognutu oplodnju, čime je dovršen još jedan veliki projekt osječke bolnice i Ministarstva zdravstva.



Prema objavi na profilu KBCO-a, radilo se o vrlo kompleksnom projektu preuređenja starog prostora u novi tzv. čisti prostor prema najvišim europskim standardima i ESHRE preporukama.



“I do sada je KBC Osijek bio jedan od najboljih državnih centara za medicinski potpomognutu oplodnju, a nakon završetka ovog projekta vjerujemo da će rezultati biti još bolji. Ulaganjem u infrastrukturu, novu opremu i edukaciju tima stvoreni su bolji uvjeti za pružanje zdravstvene usluge parovima koji se liječe od neplodnosti i za prihvaćanje većeg broja parova. Ovaj je projekt od velikog značenja za svih pet županija istočne Hrvatske, čiji pacijenti gravitiraju KBC-u Osijek kao tercijarnom centru", navode iz Ravnateljstva.



U KBC-u očekuju da će u bližoj budućnosti premašiti 1000 postupaka godišnje, što su do sada obavljali samo najveći državni centri. “Trenutno smo jedini centar za liječenje neplodnosti do Zagreba, te je dovršenjem ovog projekta omogućena znatno bolja zdravstvena skrb i parovi ne moraju odlaziti u druge centre”, podsjećaju iz KBCO-a.

I. Rab Guljaš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike