Osijek
GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova
tribina i postavljene sjedalice
Objavljeno 13. travnja, 2024.
Grad Osijek nastavlja ulagati u svoju sportsku infrastrukturu, a jedna od posljednjih investicija tribine su donjogradskog Nogometnog kluba Olimpija, legendarnih Ljubičica, na čijim igralištima svakodnevno trenira 170 djece, a u klubu je ukupno registrirano približno 200 igrača.

Nakon što je kompletno srušena stara, na novoizgrađenu tribinu postavljena je nova ograda i 340 sjedalica, pa je sada njezin kapacitet 700 mjesta. Vrijednost je te investicije 70.000 eura i ona je nastavak ulaganja u taj sportski kompleks na istoku grada, nakon što je prošle godine, i to prvi put nakon davnih 80-ih, napravljena temeljita obnova kompleksa Olimpija, kada su obnovljeni rukometno igralište, svlačionice i svi popratni sadržaji.

“Drago mi je biti u Donjem gradu, na Olimpiji, gdje je prvi put nakon 90-ih napravljena kompletna rekonstrukcija tribine na glavnom nogometnom terenu. Grad Osijek konstantno ulaže u svoju sportsku infrastrukturu, pa smo tako danas na Vijencu Murse postavili nove sprave za vježbanje, nakon što smo nedavno ondje obnovili i igralište. I igralište na Sjenjaku također je obnovljeno, u tijeku su radovi na igralištu u Tenji, a na red dolaze i rekonstrukcije sportskih objekata Grafičara i josipovačkog Radnika. Završavamo svlačionice NK Slavonac u Tenji, a ovih dana krenut ćemo i u zamjenu poda i postavljanje novog semafora u Gradskom vrtu", istaknuo je u petak prilikom obilaska Olimpije gradonačelnik Ivan Radić.

Uskoro će, dodao je, početi i druga faza obnove Copacabane, nakon što je ondje u prvoj fazi napravljen prvi javni olimpijski bazen, čime će popularna Kopika biti kompletno obnovljena. Podsjetio je i kako su nedavno na Srednjoškolskom igralištu obnovljeni atletska staza te košarkaško i odbojkaško igralište, a još prije u suradnji s HNS-om ondje je izgrađen i prvi javni teren s umjetnom travom.

“Grad Osijek izdvaja rekordna sredstva za sport, govorimo o šest milijuna eura, što je čak 600.000 eura više nego u trenutku kada sam postao gradonačelnik. Namjera nam je u nastavku ulaganja obnoviti i kvartovska i školska igrališta, radit ćemo redom po cijelom gradu", rekao je.

Mario Iličič, predsjednik NK Olimpija, izrazio je zadovoljstvo time što je Grad Osijek prepoznao rad tog kluba, te nizom ulaganja podigao njegovu infrastrukturu na višu razinu.

“Zahvaljujem Gradu Osijeku i gradonačelniku Ivanu Radiću što su shvatili da je stara tribina činila opasnost i za djecu i za roditelje, a s druge strane narušavala vizulani identitet našeg kluba. Sada će nam svima ovdje biti puno ljepše", rekao je Iličić, dodavši kako su nastojanja gradske uprave da se u cijelom Osijeku uvede jednosmjenski rad u školama odlična stvar za djecu, jer će imati slobodna poslijepodneva za bavljenje sportom.

Ivan Alilović
Možda ste propustili...

OKUPILA SE GENERACIJA OSMAŠA

Tri razreda opet na okupu

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

UOČI 1. SVIBNJA, DANA INDUSTRIJSKE ČETVRTI

Tribina o dvorcu, boćanje, izložba

Najčitanije iz rubrike