Sport
OVE SUBOTE OPET ĆE SE TRČATI ULICAMA OSIJEKA

Osječki Ferivi polumaraton: Ovo je jubilarno izdanje, valjda će biti i najbolje
Objavljeno 12. travnja, 2024.
Start i cilj utrke su na Trgu Ante Starčevića
Pred nama je novo, okruglo, 20. izdanje Osječkog Ferivi polumaratona. Ove subote osječkim će se ulicama prijepodne (start je u 9 sati) ponovno trčati polumaratonski 21,1 kilometar, utrka građana na pet kilometra, štafeta 3x7 km i Ledo dječje utrke, koje će se trčati kod zooovrta (između benta i Zelene staze). Utrka će ove godine ugostiti trkačku elitu koja će se boriti za pobjedu u Osijeku, ali i što bolju poziciju na Državnom prvenstvu u polumaratonu (ekipno i pojedinačno).

Dosad je za utrku u Osijeku prijavljeno oko tisuću trkačica i trkača, ali bi taj broj mogao biti i veći jer su prijave za nastup otvorene gotovo do samog starta. Kao i u dosadašnjim izdanjima, početak i kraj utrke bit će na središnjem trgu, onom Ante Starčevića.

Marathon klub Osijek ponovno je glavni organizator utrke, uz koju ponovno čvrsto stoji njezin glavni sponzor Ferivi, a pokrovitelji su Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Turistička zajednica grada Osijeka i Hrvatski Crveni križ.

Utrka će se, kao i prijašnjih godina, trčati od Trga Ante Starčevića, preko Strossmayerove do Lidla, a onda natrag Petefijevom, pokraj hipodroma Pampas prema Gornjem gradu, do glavnog gradskog trga. Polumaratonci će potom nastaviti prema Donjem gradu, gdje je zaokret kod Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, pa natrag do Trga Ante Starčevića, gdje je cilj.

Osječki Ferivi polumaraton nije samo sportski događaj nego i spoj sporta, zabave, kulture i turizma koji pridonosi brendiranju grada Osijeka. Tijekom prethodnih 19 izdanja samo je rastao i rastao, te postao jedan od poznatijih osječkih sportskih događaja, na koji ne dolaze samo Slavonci nego i trkačice i trkači iz cijele Hrvatske, kao i iz mnogih europskih zemalja. Tako bi trebalo biti i ove subote, a s obzirom na to da je riječ o jubilarnom, 20. polumaratonu, trebao bi biti i najbolji do sada.

Program Osječkog Ferivi polumaratona počinje večeras (petak), od 19 do 20 sati prigodni su paneli u Esseker centru, u 20 je sati predstavljanje trkača i dodjela priznanja, a zabava na Trgu Ante Starčevića bit će uz koncert Kit Karsona.

Ivana Liović
RASPORED

Petak

19 - 20 sati: paneli u Esseker centru

20 sati: predstavljanje trkača i dodjela priznanja

- koncert Kit Karsona, Trg A. Starčevića



Subota

8.15: zabavni program na Trgu A. Starčevića

9 sati: start polumaratona i štafetne utrke 3x7 km

9.15: start utrke građana “Je l’ trčiš, lega”, 5 km

11 sati: koncert benda Echoes, Trg A. Starčevića

12 sati: proglašenje pobjednika

17 sati: Ledo dječje utrke kod zoovrta

18.45: Dadatlon utrka (očevi ili majke i djeca)

ZABAVNI PROGRAM I DAR GRADA
I ove godine Osijek će ugostiti trkače, zasigurno će to biti još jedna lijepa razglednica iz slavonske metropole. Kao i prethodnih godina, organizatori mole sugrađane za strpljenje, jer bit će kratkih zastoja u prometu, umjesto nervoze i gubljenja živaca neka stanu uz stazu i podrže trkačice i trkače. Uz trasu gdje se trči ponovno će biti svirke, pjesme, plesa... Naime, Ferivi polumaraton i zabava idu ruku pod ruku, glazbenih izvođača bit će na čak 27 punktova u gradu. Inače, u organizaciju je uključen niz volontera, učenika, studenata, profesora, 300-tinjak glazbenih izvođača, članova sportskih klubova, policija, vatrogasaci, članovi Crvenog križa, udruge, škole... Ponuda grada domaćina također je bogata. GPP pruža svim sudinicima utrke mogućnost besplatnog putovanja gradskim ulicama od petka do nedjelje. Unikom u subotu od 13 do 17 sati otvara vrata zoovrta za sve trkače sa startnim brojevima i za djecu, a u subotu će se do 16 sati moći obići i Arheološki muzej i Muzej Slavonije, do 18 sati. Park prirode Kopački rit turistička je destinacija koja sponzorira trkačima brodsku vožnju po močvarnim vodama Kopačkog rita...

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike