Sport
BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti
opcije za Poljud
Objavljeno 11. travnja, 2024.
Miniciklus od tri uzastopna gostovanja nogometaši Osijeka završit će na Poljudu. Hajduku na noge odlaze nakon dvije uzastopne pobjede, što podgrijava optimizam kako bi se i iz Splita mogli vratiti s pozitivnim rezultatom. To više što će trener Zoran Zekić na raspolaganju imati gotovo sve najjače igračke adute. Izvan stroja je samo dokapetan i nominalno prvi vratar Marko Malenica, koji je ozlijedio koljeno, pa je za njega ova sezona vrlo vjerojatno završena. Što se drugih rješenja tiče, u susretu s Rudešom Zekić je dobio oživljenog povratnika na teren Kristijana Lovrića, ali i opciju za desnu stranu obrane u pomalo zaboravljenom Renanu Guedesu. Sad ostaje vidjeti na koji će način osječki strateg složiti momčad.

- Još uvijek nisam donio konačne odluke, iako se većina momčadi zna. Svakako je dobro što su neki igrači pokazali kako se na njih može računati u završnici sezone, u kojoj nas čeka velika bitka za Europu. U toj borbi svaka će nam pomoć dobro doći, a to se posebno odnosi na iskusnije igrače, od kojih uvijek očekujem da povuku momčad - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

U biti, nekih velikih dvojbi i nema. Tek možda promišljanje treba li Renan Guedes krenuti od prve minute, jer Nail Omerović iskazuje oscilacije u formi, a ostaje i pitanje gdje instalirati Kristijana Lovrića ako bude starter u Splitu. Zekić ga je nekako radije stavljao iza napadača negoli na krilnu poziciju, a i Lovrić se na tom mjestu snalazio sasvim pristojno. D. Kl.
Najčitanije iz rubrike