Svijet
OBJAVA U LISTOPADU NA 11 JEZIKA

Navaljni prije smrti dovršio autobiografiju
Objavljeno 12. travnja, 2024.
Ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni prije smrti napisao je autobiografiju koja će biti objavljena u listopadu, objavila je njegova udovica Julija Navaljna.

Navaljni (47) umro je u veljači u zatvoru u Arktičkom krugu. Vodeći ruski oporbeni političar htio je postati predsjednik Rusije i bio je najžešći kritičar Vladimira Putina u zemlji. Njegovi saveznici optužuju Putina da ga je ubio, a Kremlj to odbacuje. Navaljna je na platformi X napisala da je njezin suprug 2020. započeo memoare naslovljene "Patriot". Navaljni je autobiografiju počeo pisati nakon što je otrovan, za što su zapadni liječnici tvrdili da je počinjeno nervnim agentom novičokom. Navaljna je najavila da će knjiga biti objavljena 22. listopada na 11 jezika. "Ovo nije nimalo kako sam zamišljala da će Aleksej pisati svoju biografiju. Vjerovala sam da će to biti u našim osamdesetima, da će sjediti na svom računalu uz otvoren prozor i tipkati", rekla je. "No stvari su se odvile kako su se odvile. Užasno i vrlo, vrlo nepravedno."

Glasnogovornica Navaljnog Kira Jarmiš opisala je kako je on počeo diktirati dijelove svoje knjige dok se u Njemačkoj oporavljao od trovanja i da je knjigu dovršio u zatvoru u Rusiji. Izdavač Penguin Books UK u priopćenju je knjigu opisao kao "potpunu priču o Navaljnijevom životu i izazovnim pozivom da se nastavi rad za koji je on žrtvovao svoj život". Nije vjerojatno da će knjiga biti dostupna i u Rusiji, u kojoj su vlasti njegov pokret zabranile zbog ekstremizma. H
Možda ste propustili...

OŠTEĆENA OPREMA I RANJEN NAJMANJE JEDAN RADNIK

Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije

PESKOV ZAPRIJETIO ZAPADU MOGUĆOM ODMAZDOM

Rusija prijeti zbog imovine

Najčitanije iz rubrike