Regija
VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija
Objavljeno 11. travnja, 2024.
VINKOVCI - Vatrogasna zajednica Vukovarsko-srijemske županije, koja je osnovana 1993. godine, a zadaća joj je koordinacija rada svih vatrogasnih postrojbi, profesionalnih i dragovoljnih, i ima 55 postrojbi od kojih su četiri javne - u Vinkovcima, Iloku, Vukovaru i Županji, održala je redovitu godišnju skupštinu na kojoj je, u sklopu izvješća o radu u prošloj godini, rečeno kako su imali ukupno 1600 intervencija, od čega je najveći broj bio zbog katastrofalne oluje koja je u srpnju pogodila istok Slavonije.

- Svake godine radimo osposobljavanje i uvježbavanje naših vatrogasaca, a prošle smo godine uvježbali 291 osobu, od kojih su 62 nova vatrogasca. U županiji nas ima oko 3000 članova, od kojih je 500 vatrogasne mladeži i djece, s kojima idemo na natjecanja i vježbe - rekao je Krešimir Jelić, županijski vatrogasni zapovjednik.

Izaslanik župana Damira Dekanića, Stjepan Draganić, voditelj Službe civilne zaštite Vukovar, zahvalio je vatrogascima za njihov predan rad.

- Iza nas je vrlo izazovna i zahtjevna godina u kojoj smo imali razdoblje od 33 dana neprekidnog rada na sanaciji od posljedice nevremena. Vidimo da su u posljednje vrijeme ispred nas sve češće teški izazovi i Županija je tu da pomogne kroz redovita sredstva financiranja Županijske vatrogasne zajednice kroz projekte gdje opremamo specijalističke postrojbe poput timova koji su potrebni za radove na vodi, potražne timove i slično. Tu VSŽ izdvaja sredstva i svake godine kupuje novu opremu i ulaže u edukacije i opremanje – rekao je Stjepan Draganić. M.F.
Možda ste propustili...

GOSPODARSKI RAZVOJ OPĆINE NUŠTAR

Poslovna zona polako se popunjava

IZGRADNJA DJEČJEG VRTIĆA U MIKLEUŠU

U novom vrtiću mjesta će biti za 32 mališana

ŽALE SE DA JE U ČOLNIĆEVOJ NEIZDRŽIVO

Kao da smo na autocesti: Ulicom dnevno projuri 2600 auta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN 4.:BRUT - BARANJA RURAL TRAIL

Više od stotinu biciklista
pedaliralo je planinom

2

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

3

NA SREDIŠNJEM TRGU POSTROJILI SU SE ČLANOVI 30-AK BRANITELJSKIH UDRUGA

Održan četvrti Memorijal “Ivan Ćališ-Đeri”