Regija
VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija
Objavljeno 11. travnja, 2024.
VINKOVCI - Vatrogasna zajednica Vukovarsko-srijemske županije, koja je osnovana 1993. godine, a zadaća joj je koordinacija rada svih vatrogasnih postrojbi, profesionalnih i dragovoljnih, i ima 55 postrojbi od kojih su četiri javne - u Vinkovcima, Iloku, Vukovaru i Županji, održala je redovitu godišnju skupštinu na kojoj je, u sklopu izvješća o radu u prošloj godini, rečeno kako su imali ukupno 1600 intervencija, od čega je najveći broj bio zbog katastrofalne oluje koja je u srpnju pogodila istok Slavonije.

- Svake godine radimo osposobljavanje i uvježbavanje naših vatrogasaca, a prošle smo godine uvježbali 291 osobu, od kojih su 62 nova vatrogasca. U županiji nas ima oko 3000 članova, od kojih je 500 vatrogasne mladeži i djece, s kojima idemo na natjecanja i vježbe - rekao je Krešimir Jelić, županijski vatrogasni zapovjednik.

Izaslanik župana Damira Dekanića, Stjepan Draganić, voditelj Službe civilne zaštite Vukovar, zahvalio je vatrogascima za njihov predan rad.

- Iza nas je vrlo izazovna i zahtjevna godina u kojoj smo imali razdoblje od 33 dana neprekidnog rada na sanaciji od posljedice nevremena. Vidimo da su u posljednje vrijeme ispred nas sve češće teški izazovi i Županija je tu da pomogne kroz redovita sredstva financiranja Županijske vatrogasne zajednice kroz projekte gdje opremamo specijalističke postrojbe poput timova koji su potrebni za radove na vodi, potražne timove i slično. Tu VSŽ izdvaja sredstva i svake godine kupuje novu opremu i ulaže u edukacije i opremanje – rekao je Stjepan Draganić. M.F.
Možda ste propustili...

DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

POBIJEDILI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU 2. LIGA - MUŠKI

Maksim u 1. ligi kuglanja za gluhe

Najčitanije iz rubrike