Crna kronika
KAZNENO PRIJAVLJEN

Policija 66-godišnjaku oduzela tri puške
Objavljeno 11. travnja, 2024.
Na temelju naloga Županijskog suda u Osijeku policajci su u srijedu na širem području Osijeka pretražili dom i druge prostorije kojima se koristi 66-godišnjak, kojom prilikom su pronađene i uz potvrdu oduzete tri puške. Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 66-godišnjak počinio kazneno djelo nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Protiv njega slijedi prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Osijeku.

Iz policije podsjećaju građane da akcija “Manje oružja, manje tragedija” još traje. “Pozivamo građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihova aktiviranja.” S.L.
NAZOVITE POLICIJU RADI POVRATA
Pri povratu oružja policiju treba nazvati na broj 192 ili osobno doći u najbližu policijsku postaju. “Poslat ćemo stručne policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dobrovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i na besplatnoj telefonskoj liniji 0800 88 92”, podsjećaju iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Možda ste propustili...

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

Najčitanije iz rubrike