Mozaik
NAJPRODAVANIJI ALBUMI U HRVATSKOJ

Indexi prvi već treći tjedan,
a Mijin album na engleskom
na odličnom petom mjestu
Objavljeno 12. travnja, 2024.
Remaster ploče "Indexi" slavne istoimene grupe najprodavaniji je domaći naslov u Hrvatskoj treći uzastopni tjedan. Zoster s albumom "Najgori" ostao je na broju dva, a na treću se poziciju popeo Mladen Grdović sa "Za šaku ljubavi". Izdanje "Dvojko" Vojka V boravi na četvrtom mjestu, a krug pet najprodavanijih zatvara Mia Dimšić svojim albumom "Monologue".

S ovim rezultatom ploča "Indexi" postala je jedan od tri naslova s tri ili više tjedana na vrhu Top-liste prodaje u 2024. godini. Osim remastera LP-a grupe Indexi ove su godine to bili postigli i albumi "Totalno drukčiji od drugih" (Vještice) i "Za šaku ljubavi" (Mladen Grdović). Također, izdanje "Indexi" je prvi remaster s minimalno tri tjedna na vodećoj poziciji od već spomenutog "Totalno drukčiji od drugih".



Ovoga tjedna lista bilježi 15 promjena, od čega su dva noviteta. Najviši novi ulaz ostvario je sastav Mirzino jato s albumom "King is Back" na sedmom mjestu. Time je ta diskogrupa prvi put ušla na Top-listu prodaje. To je prvo izdanje sastava Mirzino jato nakon 30 godina diskografske stanke. Na ovom studijskom naslovu našlo se 11 pjesama inspirirano 1970-ima i vremenima kada je glazbenom scenom dominirala diskoglazba uz modernu produkciju.



Debitant na listi je i Fran FM. Njegov prvi diskografski naslov "Influencerica" ušao je na 33. poziciju ovotjednih rezultata, postavši prvo hip-hop/rap/trap izdanje na Top-listi prodaje u ovoj godini. Na albumu je 13 snimaka, od kojih je osam veće objavljeno kao samostalni singl. Cijelom pločom dominira zvuk balkanskog trapa u koji su ukomponirani tradicionalni elementi i suvremeni zvuk.



Prvi put od 2021. Ariana Grande predvodi listu najprodavanijih stranih izdanja u Hrvatskoj. Njezin novi album "eternal sunshine" preuzeo je vodeću poziciju strane Top-liste prodaje, čime je postao ukupno 12. broj jedan u 2024. Taylor Swift ima dva naslova među pet najprodavanijih - "Midnights" (na drugom mjestu) i "1989 (Taylor‘s Version)" (na četvrtom), a na trećem mjestu nalazimo prošlotjedne predvodnike, grupu Judas Priest s "Invincible Shield". Strani Top 5 zaključuje girlband Aespa izdanjem "My World: The 3rd Mini-Album".



Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovi kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

Najčitanije iz rubrike