TvObzor
PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”
Objavljeno 12. travnja, 2024.
Rock’n’roll je počeo svoj uspon te ćemo imati prilike vidjeti kako svoje mjesto na sceni traže mladići iz benda Sateliti

Produkcijska kuća Real grupa za potrebe HRT-a počela je snimanje druge sezone serije “Dnevnik velikog Perice”, inspirirane legendarnim filmom “Tko pjeva, zlo ne misli”. Prikazivanje serije u trajanju od šest epizoda očekuje se na jesen, a prvi kadrovi snimljeni su u zagrebačkoj Građevinskog školi, gdje je snimana scena probe benda u 1967. godini, kada se i odvija radnja druge sezone.



Perica i Nada u sretnom su braku, postali su roditelji, a Peričina je karijera na vrhuncu. No povratak velikog glazbenog menadžera u Zagreb unijet će promjene u živote glavnih junaka serije. Vrijeme je to novih glazbenih smjerova, kada je rock’n’roll počeo svoj uspon i na domaćem terenu, pa ćemo tako imati prilike vidjeti kako svoje mjesto na glazbenoj sceni traže mladići iz benda Sateliti.

Glumačke uloge iz prve sezone nastavljaju Živko Anočić kao Perica Šafranek, Iva Babić kao Nada Šafranek, Mirjana Bohanec Vidović kao Ana Šafranek, Csilla Barath Bastaić, Dušan Bučan, Nikola Kojo, Ana Begić Tahiri, Goran Navojec, Pjer Meničanin i Hana Hegedušić, a u ulozi menadžera Eddyja Fullera gledat ćemo Radu Šerbedžiju, koji se s tom ulogom nakon dosta vremena vraća na domaće male ekrane.

Autor ideje je Albino Uršić, a režiju i ovaj put potpisuje Vinko Brešan, koji otkriva kako su se likovi iz prve sezone razvili, te nas sada očekuju novi zapleti, ali i novi likovi. Snimanje će, kaže Brešan, trajati 54 dana, i to uglavnom u Zagrebu te nešto u Opatiji i Rijeci. “Iz ondašnjeg Zagreba vidjet ćemo Češki dom, Gornji grad, Žnidaršića, Esplanadu, zatim Guvernerovu palaču u Rijeci i hotele u Opatiji”, rekao je Brešan.

Godina radnje je 1967., a upravo je to godina kada je Dinamo osvojio Kup velesajamskih gradova, te ćemo i to vidjeti, otkriva. “Ovo, dakako, nije ‘treća sezona’ filma, naša se priča naslanja na film Kreše Golika, inspirirana je filmom jer je taj film nemoguće nastaviti. On je, naime, vrlo zaokružena cjelina, Krešo Golik je to savršeno napravio”, kaže Brešan.

I u ovoj sezoni vidjet ćemo Peričinu majku, gospođu Šafranek, koju, dakako, glumi Mirjana Bohanec, koja je jedina igrala u kultnome filmu Kreše Golika. “Svi smo jako veseli, ljudi me zaustavljaju na cesti i pitaju hoće li biti nastavka. Uopće mi nije teško prebaciti se u tu ulogu jer je to uloga koju volim i koja me podsjeća na ‘Tko pjeva, zlo ne misli’. Svi se u seriji jako dobro slažemo, redatelj je izvrstan i svi smo postali prijatelji”, rekla je Bohanec.

Njezin sin Perica, kojeg glumi Živko Anočić, kaže kako je suradnja s njegovom filmskom suprugom Nadom sjajna. “S Ivom Babić je suradnja laka, ona je veliki radnik, vuče me da ni ja ne podbacim”, kazao je Anočić, dodajući kako je ponavljao gradivo da bi se što bolje uživio u 1967. godinu: “Skupljao sam iskustva gledajući arhivske snimke, slušajući sate i sate šlagera iz tog vremena.” D.M.
Najčitanije iz rubrike