Osijek
IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje
Objavljeno 11. travnja, 2024.
Na križanju ulica Kneza Trpimira, Cara Hadrijana i Europske avenije ponovno vrijedi semaforizirana regulacija. Sada je Europskom avenijom, od Trpimirove do Ulice Franje Kuhača (zapadni ulaz u Tvrđu), uspostavljen dvosmjerni promet sjevernom stranom kolnika, a za promet je obustavljen ulaz u Istarsku ulicu s Avenije.

Do sredine svibnja za teretne automobile i autobuse obustavlja se prometni tok Europska avenija (zapad) - Ulica kneza Trpimira (jug), desni skretač uz Srednjoškolsko igralište i prometni tok Trpimirova (jug) - Ulica cara Hadrijana (istok), desni skretač uz Vijenac Ivana Meštrovića, te se on preusmjerava na obilazne pravce prema postavljenoj privremenoj regulaciji prometa.

No za taj "desni skretač" uz Vijenac uskraćeni su i automobili, što je na raskrižju povećalo gužvu.

Iz GPP-a, koji upravlja radovima rekonstrukcije tramvajske infrastrukture, odgovaraju kako je regulacija prometa u skladu s dinamikom završetka dionice D04. Naime, desni skretač iz smjera Eurodoma vodi direktno na ograđeno gradilište - na ogradu. Nije propust, jednostavno, to je jedino rješenje da se omogući skretanje desno - kroz križanje.

D. Kuštro
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

UOČI 1. SVIBNJA, DANA INDUSTRIJSKE ČETVRTI

Tribina o dvorcu, boćanje, izložba

Najčitanije iz rubrike