Regija
ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani
Objavljeno 10. travnja, 2024.
VINKOVCI



Završeni su svi planirani radovi na sportskoj dvorani dviju vinkovačkih osnovnih škola, Ivana Gorana Kovačića i Josipa Kozarca.

Kako je najavila Vlada RH za sljedeće četverogodišnje razdoblje, sve osnovne škole u Hrvatskoj prelaze na jednosmjensku nastavu i dobivaju sportske dvorane, pa je Ministarstvo turizma i sporta sufinanciralo uređenje sportske dvorane koju koriste spomenute dvije osnovne škole, ali i brojna gradska sportska društva za treninge i natjecanja. Projekt "Obnova, održavanje i opremanje školske sportske dvorane" ukupne je vrijednosti 163.000 eura.

- U komunikaciji s Gradom dogovorili smo da na javni poziv Ministarstva turizma i sporta idemo upravo s ovom dvoranom jer ju je doista trebalo obnoviti kako bi se svi oni koji ju koriste sportom mogli baviti u uvjetima koji zadovoljavaju najmodernije standarde EU-a. Ministarstvo je financiralo s 83.000 eura, a ostatak je osigurao Grad Vinkovci – podsjetila je Andrijana Bojko iz Razvojne agencije VIA, dodajući kako su radovi na projektu bili prilika i za popravak dijela krova, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno dodatnih 32.000 eura.

- U okviru radova prebrušen je i lakiran parket te su izvučene nove linije. Došli su novi golovi, set za odbojku, novi moderni semafori, nove tribine i puno pripadajuće sportske opreme, raznih sportskih rekvizita koji će ponajprije služiti učenicima naših dviju škola, kojih je zajedno približno 900. Osim toga, dvoranu koriste i sportski klubovi, kao i rekreativci – rekao je Mario Lovrić, ravnatelj OŠ I. G. Kovačića.

- Kroz ovo ulaganje dobili smo dvoranu koja je ponovno onakva kakva je bila onoga dana kada je napravljena, ali sada još kvalitetnije opremljena. Drago mi je zbog toga jer ova dvorana nalazi se u centru grada i jako puno se koristi budući da su tu dvije škole te sportski klubovi i rekreativci - rekao je prilikom obilaska dvorane gradonačelnik Ivan Bosančić. M.F.
Možda ste propustili...

NA ČELU DRUŠTVA OSTAJE MIROSLAV ŠIMIĆ

HKD Lisinski ove godine obilježava 135. obljetnicu

Najčitanije iz rubrike