Regija
“ZAMISLI MUZEJ ZA SVE”

Prijavljen je projekt obnove starog kotara
Objavljeno 11. travnja, 2024.
SLATINA



Djelatnici Grada Slatine i Zavičajnog muzeja Slatina uz stručnu i savjetodavnu podršku Gradske razvojne agencije Slatine GRAS pripremili su projekt "ZaMiSLi muzej za sve", kojim je predviđena rekonstrukcija i opremanje neuređenog dijela prizemlja i cijelog prvog kata zgrade starog kotara i nekadašnje škole za potrebe Zavičajnog muzeja. Projekt je vrijedan 5.417.646 eura i prijavljen je na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a u sklopu Poziva za dostavu projektnih prijedloga "Obnova javne kulturne infrastrukture". Prijavitelj projekta je Grad, a projektni partner Zavičajni muzej.



Provedbom projekta muzej će dobiti nužne nove prostore i opremu zahvaljujući kojima će se provoditi aktivnosti usmjerene na ranjive skupine. Naime, njime se želi potaknuti sudjelovanje ranjivih skupina u kulturnim aktivnostima koje će unaprijediti njihove kreativne vještine i znanja, povećati društvene interakcije, smanjiti osjećaj izoliranosti te rezultirati ukupnim poboljšanjem kvalitete života. Projektnim sredstvima bit će obavljena unutarnja rekonstrukcija i uređenje zgrade, bit će poboljšana energetska učinkovitost, ali i riješen problem pristupačnosti osobama smanjene pokretljivosti.



– Realizacijom projekta "ZaMiSLi muzej za sve" Slatina će dobiti rekonstruiranu zgradu javne kulture koja će pridonijeti poboljšanju vizure užeg središta grada. Smanjit će se i režijski troškovi te će se stanovnicima šireg područja omogućiti aktivno sudjelovanje u kulturnim aktivnostima. Zahvaljujem Gradskoj razvojnoj agenciji Slatine, koja je u prvim sekundama mogućnosti prijava poslala projektnu prijavu, te svim djelatnicima Grada i Zavičajnog muzeja na pripremi jednog od najvrjednijih projekta za grad – istaknuo je obnašatelj dužnosti gradonačelnika Ilija Nikolić. P.Ž.
Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike