Mozaik
DUGOOČEKIVANA BIOGRAFIJA PJEVAČICE U KINIMA

Uz film o Amy Winehouse stiže i sjajni soundtrack, a glazbu za film radio je Cave
Objavljeno 11. travnja, 2024.
Glazbena biografija “Back to Black” redateljice Sam Taylor-Johnson prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje od adolescencije do odrasle dobi i stvaranje jednog od najprodavanijih albuma našeg vremena. Amy Winehouse naširoko se smatra jednom od najvećih umjetnica u novijoj povijesti, prodavši više od 30 milijuna ploča diljem svijeta, a danas generirajući više od 80 milijuna streamova mjesečno.

Njezin hvaljeni producirani album “Back To Black” iz 2006. doveo ju je do svjetske slave, osvojivši (tada) rekordnih pet nagrada Grammy, uključujući album godine i pjesmu godine za hit singl “Rehab”. Film će se usredotočiti na Amynu izvanrednu genijalnost, kreativnost i iskrenost koji su prožimali sve što je radila. Putovanje koje ju je odvelo od ludila i šarenila Camden High Streeta 90-ih do globalnog obožavanja - i opet natrag, gleda kroz perspektivu slavnih i promatra ovo putovanje iza zrcala, da vidi što je Amy vidjela, da osjeti što je osjećala.

Usporedno s prvim prikazivanjem filma temeljenog na životu Amy Winehouse, jedne od najvećih umjetnica našeg vremena, Island Records (Universal Music Group) objavit će kompilaciju “Back To Black: Songs from the Original Motion Picture”. “Back to Black: Songs from the Original Motion Picture” dostupan je i za prednarudžbe. Izdanje donosi tri pjesme izvorno objavljene na Amyinu vrlo utjecajnom debitantskom albumu “Frank”, tri pjesme s višestruko nagrađivanog remek-djela “Back To Black” te novu pjesmu, “Song for Amy” Nicka Cavea. Na albumu će se naći i pet dodatnih pjesama glazbenika koji su bili velika inspiracija za Amy: The Shangri-Las, Billie Holiday, Minnie Riperton, Dinah Washington i Sarah Vaughan. Glazbu za film skladali su i snimili Nick Cave i Warren Ellis. “Back To Black: Songs from the Original Motion Picture” bit će dostupan na crnom vinilu od 140 g, ograničenom vinilnom izdanju u boji breskve, dvostrukom vinilu, standardnom CD-u i dvostrukom CD-u. Vinilne ploče zapakirane su s tiskanim unutarnjim omotima s osobnom porukom Sam Taylor-Johnson. Formati dvostrukog vinila i CD-a također će sadržavati fantastične crno-bijele fotografije koje je Taylor-Johnson sinimila na filmskom setu. Svi fizički formati bit će dostupni diljem svijeta počevši od 17. svibnja.

Film i glazba na soundtracku fokusirani su na izvanrednu genijalnost ove velike umjetnice, njezinu kreativnost bez premca i sirovu iskrenost koja je prožimala sve što je radila. Fenomenalna kantautorica i glazbenica, Amy je bila i ostala talent kakav se viđa jednom u generaciji.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

BABY LASAGNA I TIM NA PRIPREMAMA U ŠVEDSKOJ

Prvom su probom i novim kostimima oduševili fanove

KONCERTNA SENZACIJA KOJA SE NE PROPUŠTA

4 tenora u sklopu turneje nastupaju i u Ernestinovu

TOPLA I URNEBESNA KOMEDIJA

“Summer Camp”s Diane Keaton

Najčitanije iz rubrike