Osijek
PROJEKT OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

Prijavite se za “Učeničko poduzetništvo”
Objavljeno 9. travnja, 2024.

U okviru Programa poticanja poduzetništva koji provodi Osječko-baranjska županija, posebno mjesto zauzimaju projekti učeničkog poduzetništva. Ti su projekti usmjereni prema stvaranju poticajnog okruženja za razvoj poduzetničkih kompetencija i razvoja kulture poduzetništva učenika i studenata. Poticanjem samoinicijativnosti i kreativnosti te razvijanjem poduzetničkog duha stvaraju se preduvjeti za pokretanje novih poduzetničkih poduhvata, objavljeno je na mrežnim stranicama Osječko-baranjske županije.

Jedan od projekata prijavljenih na Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za učeničko poduzetništvo na području Osječko-baranjske županije je i projekt "Učeničko poduzetništvo - 404", koji zajednički provode tri sastavnice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku - Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT), Fakultet za primijenjenu matematiku i informatiku (MATHOS) i Ekonomski fakultet u Osijeku (EFOS).

“Kroz edukaciju ‘Učeničko poduzetništvo - 404‘ učenicima srednjih škola s područja naše županije približit će se svijet poduzetništva te će kroz metodiku primijenjenu njihovoj dobi usvojiti razumijevanje osnovnih poduzetničkih pojmova. Također, jedan od trendova koji globalno dominira je sve jači razvoj i utjecaj informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT), a kroz ovaj će projekt učenicima biti pružene informacije i pogled u svijet IKT te će biti upoznati s najvažnijim trendovima i zanimanjima u ovoj djelatnosti kao što su razvoj mobilnih aplikacija, razvoj web aplikacija, razvoj računalnih igara, testiranje i slično. Više o ovom projekti učenici mogu saznati putem videa:

 

 


Pozivamo sve učenike viših razreda srednjih škola koji su motivirani za stjecanje novih znanja da se prijave na ovu edukaciju putem poveznice https://up404.eu

Edukacija je besplatna za sve polaznike, osigurani su popratni radni materijali te besplatni prijevoz za učenike koji stanuju izvan područja grada Osijeka, a sve troškove provedbe ove edukacije u cijelosti financira Osječko-baranjska županija", navode u pozivu. I.R.G.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike