Mozaik
VRATILI SU SE U HRVATSKU

Google Street View vozila opet
i na slavonskim prometnicama
Objavljeno 10. travnja, 2024.
Novim fotografijama bit će pokrivene gotovo sve ceste i naselja u Hrvatskoj, pa tako i u Slavoniji i Baranji
Google Street View automobili ovog se proljeća vraćaju u Hrvatsku. Sljedećih mjeseci obilazit će gradove i ceste diljem zemlje. Cilj vožnje bit će ažuriranje Google karata fotografijama Google Street Viewa Osijeka, Vukovara, Đakova, Slavonskog Broda, Zagreba, Korčule, Pule, Šibenika, Vukovara, Đakova, Visa, Slavonskog Broda, Splita, Dubrovnika i brojnih drugih gradova, cesta i autocesta u svim hrvatskim županijama.

Zahvaljujući usluzi Google Street View korisnici imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova, brojne povijesne znamenitosti, kao što su katedrala sv. Jakova u Šibeniku, Fortica u Hvaru, katedrala sv. Petra u Đakovu, ali i prirodne ljepote, poput ušća Neretve kod Metkovića ili Kopački rit. Google je svjestan da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja. Street View pokazuje različite ulice te kulturno i nacionalno nasljeđe u 360 stupnjeva.

Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada posebnom tehnologijom. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registracijskih pločica kako se ne bi mogli identificirati, te se tako štiti privatnost. Street View dodatno sadržava mogućnost uklanjanja označenih fotografija, što možete prijaviti pritiskom na tipku “Report a problem” u donjem lijevom kutu fotografije.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

KONCERTNA SENZACIJA KOJA SE NE PROPUŠTA

4 tenora u sklopu turneje nastupaju i u Ernestinovu

Najčitanije iz rubrike