Mozaik
NOVI HITOVI SPREMNI ZA GLASANJE

Objavljeni konkurenti za Hit ožujka
Objavljeno 10. travnja, 2024.
U konkurenciji za Cesaricu za Hit ožujka našla se pjesma "Maštarija" Martina Kosovca. Premijeru svog prvog singla Martin je imao na Dori, a njegove izvedbe u emisiji The Voice oduševile su javnost, nerijetko i odlazile u trending. Sve to je mladom Martinu osiguralo prvu, ali, vjerujemo, ne i posljednju nominaciju za Cesaricu. Pjesma "Maštarija" pobjednika Voicea označila je i nastavak njegove suradnje s mentoricom Vannom, koja potpisuje i tekst. Glazbu za "Maštariju" napisao je Predrag Martinjak Peggy.

Natječe se i "Ne mogu ti reć" Olivera Dragojevića. Prošlo je pet godina otkako je preminuo Oliver, prema čijoj je pjesmi glazbena nagrada Cesarica i dobila ime. Njegova je obitelj posmrtno objavila pjesmu "Ne mogu ti reći" i tako razveselila njegovu publiku i cijelu glazbenu scenu, koja glazbenom velikanu puno duguje. Pjesma koju autorski potpisuje Matko Šimac brzo se našla u trendingu, ali je i iznenadila sve koji nisu znali da se sprema objava Oliverova albuma "Dolaziš". Osim toga, zaradila je i nominaciju za Hit ožujka. Na novom albumu će se naći 12 pjesama, objedinjenih i neobjavljenih, koje je Oliverova obitelj pripremala uz pomoć suradnika i prijatelja.

Za Cesaricu je u igri i "Tempo" pjevačice Miach. Nakon što je publiku i radijski eter osvojila singlom "Led" ft. Grše i suradnjom s Gršom na pjesmi "Fantazija", zagrebačka glazbenica i autorica Miach nominirana je za Hit mjeseca ožujka za singl "Tempo" s albuma prvijenca. Nominacija joj dolazi nakon osvajanja nagrade Porin za najbolju vokalnu suradnju i rasprodanog koncerta u Tvornici kulture, u kojoj je predstavila svoj debitantski album. Prvi je to put ove godine da je za Hit mjeseca nominirana glazbenica koja je već osvojila Cesaricu, za Hit veljače. Autori glazbe i teksta su Mia Čičak i Mihovil Šoštarić. T.K.
Možda ste propustili...

U POLUFINALU SHOWA NASTUPAJU POSEBNI GOSTI

Prljavo kazalište u “Zvijezde pjevaju”

HRT: KULTNA EMISIJA 27. TRAVNJA

"Dobro jutro, Hrvatska" slavi svoj 32. rođendan

Najčitanije iz rubrike